Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Досадният пърхот остава в миналото с този лесен трик

Досадният пърхот остава в миналото с този лесен трик

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
5 от 5 Снимки
5. Прави косата по-обемна.

Пърхотът е сред най-разпространените проблеми на скалпа. Среща се и при двата пола, като понякога се появява дори в ранна възраст. Когато пърхотът започне да става неизменна част от живота ви, непременно трябва да вземете мерки.

Освен че загрозява перфектната ви прическа, той е опасен, защото може да бъде последван от косопад. Не е изключено също така пърхотът да подсказва и за някой неподозиран здравословен проблем. Това налага да се консултирате с дерматолог.

Преди да посетите специалист обаче, можете да пробвате и с метод от народната медицина, който е елементарен. Достатъчно е да се сдобиете с масло от чаено дърво и при измиване на косата да поставите 4-5 капки от субстанцията към шампоана в ръката си.

Разпенете добре сместа и с масажни движения я втрийте хубаво в скалпа и местата, където често се лющи кожата на главата. Изчакайте 5-6 минути и отмийте шампоана. Нанесете обичайната си маска за коса или балсам.

Ще видите ефект от процедурата още при първото измиване. За трайни резултати обаче е добре да добавяте чаено масло към шампоана си поне още няколко пъти.

Освен че премахва пърхота, маслото от чаено дърво има и други полезни свойства за вашата грива. В галерията ни ще видите някои от другите му предимства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати