Вижте ужасяващите последици от заспиването с грима

Вероятно всяка дама е чела и чувала съвети, че не е полезно да си ляга с грима и без значение колко е изморена или колко късно се е прибрала, трябва да отдели време, за да се разгримира. Ако не вярвате на чудовищните последствия от заспиването с грим на лицето, разгледайте галерията ни.

Ще видите снимки на Тереза Линч, която от първо лице е разбрала колко е опасно да се приготвяш за сън, без да си свалиш грима. Тя е на 50 години и както при повечето жени, денят ѝ е започвал пред огледалото.

Харесвало ѝ да подчертава погледа си с очна линия, сенки за очи и дебел слой спирала и в това няма нищо лошо. Лошото е, че в края на деня не е почиствала лицето си, а си лягала заедно с макиажа.

Заради този вреден навик случаят ѝ е бил описан от Американската академия по офталмология, а Тереза за малко не е загубила зрението си.

След като редовно заспивала с тежкия грим на лицето си, Тереза забелязала, че очите ѝ по-често сълзят, зачервяват се и се подуват. Тя отишла на преглед при офталмолога доктор Дана Робей, смятайки, че става въпрос за нещо безобидно, но се оказало, че проблемът е много сериозен.

От вътрешната страна на клепачите ѝ се виждали многобройни микроскопични черни точки. Това не са били някакви мистериозни образувания, а остатъци от спирала и очна линия. На снимките в галерията може да видите как изглеждат.

Натрупалият се грим по вътрешната част на клепача е дразнил горния слой на очната ябълка при всяко мигане и излагал на риск зрението на Тереза. За да се премахне наслоеният туш, се наложило пациентката да се подложи на 90-минутна операция.

Доктор Робей казва, че до момента не е виждала подобен случай в кариерата си и съветва дамите всяка вечер да използват мицеларна вода и почистващ лосион, за да свалят грима си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати