Как да възстановите ноктите си след гел лак

Надали има дама, която да не е възхитена от откритието на т. нар. гел лак. За разлика от обикновения лак за нокти, при гел лака не е необходимо да го чакаш с часове (образно казано) да изсъхне и само след 3- 4 дни да се налага повторно нанасяне. Досадна и отнемаща време процедура. Гел лакът си е направо феномен за всички дами, които държат да имат красив маникюр. Да живее гел лака!

От друга страна, много специалисти изтъкват факта, че той не е особено безвреден за състоянието на ноктите ни. Да, предпазва ги от вредните влияния на околната среда и те не се чупят толкова лесно, колкото ако сте с обикновен лак. Но когато се стигне до отстраняването на гел лак, то неминуемо се стига до някаква форма на надраскване на плочките на ноктите. Как тогава да възстановим ноктите си след нанасянето на гел лак?

На първо място е редно да се каже, че е добре от време на време да давате "отпуск" на гел лака и да оставите ноктите си да почиват. В никакъв случай не отстранявайте сами гел лак, защото споменатото надраскване на плочките на ноктите си е почти неизбежно. Отскочете до маникюриста/педикюриста си и го оставете сам да си свърши работата. Без ново нанасяне на гел лак, а кратка почивка за ноктите Ви от всякакви химикали.

Следващата Ви стъпка е "отскачането" до предпочитаната от Вас дрогерия. Там се предлагат всякакви подхранващи масла и кремове за нокти.

Да не забравяме и познатата ни приказка, че здравето идва отвътре. В случай че не искате да се доверите на медикаментите, предлагани в аптеките, които са за здрави нокти, коса и кожа, просто променете малко хранителния си режим. Наблегнете на млечните продукти, яйцата и рибата.

Може би си мислите, че ваните със соли, които си приготвяме с цел да отпочинат краката Ви, са предназначени само за ходила. Напротив. Да, рядко ще срещнете специално предназначени соли за възстановяване на ръце или нокти, но и най-обикновените биха имали добър ефект.

Относно така нашумелите Шуслерови соли за здрави нокти, хубава кожа и против косопад има много и най-различни мнения, така че ще се въздържим от коментар. Пробвайте да направите водна баня на ръцете си с най-обикновени билкови соли или пък такива, които са на натурална основа. Те се продават във всички аптеки и дори и да не забележите някакъв видим ефект, то със сигурност няма да Ви навредят.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати