ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Да направим веждите си по-плътни

Да направим веждите си по-плътни

Да направим веждите си по-плътни

Знаете много добре, че модата се мени непрекъснато. Не само по отношение на дрехи, обувки и аксесоари, но и по отношение на прически и грим. Така например, днес вече изтънените вежди са "свалени" от модните подиуми и са заменени с по-плътните и открояващи се на лицето вежди. Не като типично мъжкарските вежди на великолепния български актьор Васил Михайлов, прочул се с филма Капитан Петко войвода. Става въпрос за плътни, но добре очертани женски вежди. Как можем да постигнем този ефект?

Логично е на първо място да престанете да скубете веждите си с пинсета, конец или какъвто и друг метод на изтъняване да използвате. При прекомерното скубане на веждите е напълно възможно косъма да престане изобщо да расте и тогава спокойно можете да се сбогувате с последните модни тенденции, касаещи дамските вежди.

За по-бърз растеж на веждите е важна хидратацията им, която се постига с най-обикновен вазелин. Също така можете да използвате и всички маски за коси, които са за подхранване на косъма. Просто внимавайте при нанасянето им да не попадне част от тях в очите Ви.

Етеричните масла, особено тези от бадем и арган, са особено подходящи за сгъстяване на косъма и за усилване на растежа. Както и добрата стара хининова вода.

Всичко казано дотук е само предпоставка за постигане на по-плътни вежди, но това съвсем не е достатъчно. Засега само сте изпълнили правилото да се сдобиете с повече косъмчета по веждите си, но трябва и да им придадете правилната форма и обем.

Да направим веждите си по-плътни

Закупете си четка за вежди, с чиято помощ да повдигнете косъмчетата на веждите си нагоре. Разресвайте ги от корена нагоре с цел постигане на максимален обем.

Идва ред на молива за вежди. В никакъв случай не драскайте подобно на детска рисунка хоризонтално по веждите си, а нанасяйте молива по начина, по който сте използвали и четката - с леки щрихи по посока от корена на косъмчетата до края им.

За постигане на максимална плътност можете да използвате и сенки, които да придадат завършен вид на вече оформените Ви и продобили обем и плътност вежди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати