ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да оформим веждите си с молив

Как да оформим веждите си с молив

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
674145
Молив за вежди
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см-20%
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
47.20 лв.
Виж ››

Перманентният грим става все по-популярен напоследък. Ако разполагате с необходимите парични средства и смятате, че сте достатъчно издръжливи на болка, вероятно той би бил добро решение за Вас. Ще спестите голяма част от ритуалите по гримиране, особено що касае дамските вежди. Дори и на тях се правят вид татуировки, чрез които винаги ще можете да спазвате правилните им очертания. Но всяко нещо крие своите рискове. В случая що касае модните тенденции.

Напълно е възможно вече да сте "татуирили" веждите си, но с прекалено тънка ивица. А вече е факт, че на мода са по-обемните и плътни вежди. Затова май е по-добре, преди да се доверите на перманентния грим, да пробвате с изпитаните средства за оформяне на веждите - с молив. Но и тук има някои тънкости.

Винаги избирайте цвят на молива, който да отговаря на естествения цвят на косъмчетата на веждите Ви. Допустимо е разминаването само с 1 или 2 нюанса, защото иначе можете да придобиете вид на палячо.

Преди да започнете да оформяте веждите си с молив, е добре първо да ги разрешете с четка за молив. Подобни аксесоари се продават във всички по-големи дрогерии и магазини за козметика.

Ако "гоните" ефекта на плътните вежди, то разресвайте косъмчетата нагоре по посока на растежа им - от корена към върховете. По този начин се постига идеален обем.

При положение че не търсите подобен ефект, а искате само изряден вид и добра форма, можете да разресвате веждите си и странично към слепоочията. Всичко е въпрос на предпочитания.

Едва когато сте приключили с разресването им, можете да се захванете с оформянето им с молива. Той трябва да е нито прекалено мек, нито прекалено твърд и задължително качествен. Доверявайте се на изпитаните козметични марки.

Основно правило при нанасянето на молив за вежди е то да става по посока на косъма, като се правят съвсем леки щрихи. В никакъв случай не нанасяйте молива хоризонтално с цел да не изглеждате като анимационен персонаж. Съвсем леки щрихи по посока от корена към върха на косъмчетата. Това е основното правило при боравенето с молив за вежди. Както сами виждате - "фасулска" работа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати