Как да се епилираме с конец?

Епилация

Макар навлизащите с "гръм и трясък" модерни процедури по обезкосмяване като лазерна и фотоепилация да стават все по-популярни и лесно достъпни, няма как да не споменем и най-елементарната епилация с конец, практикувана още в дълбока древност.

Не е ясно дали този начин на обезкосмяване произхожда от Китай или Индия, но в много държави от Близкия Изток продължава да е традиционно средство за премахване на излишното окосмяване по тялото и по лицето.

Предпочитан метод пред колата маска е (също използвана процедура за обезкосмяване в близкоизточните държави), защото е по-безболезнен и не се свързва с неприятното полепване по тялото, каквото съществува при кола маската.

В България вече има много козметични салони, които предлагат епилация на лицето с конец и макар и древна, тази процедура всъщност става все по-известна. Причините за това са няколко, но основните фактори за отдаване на предпочитания към нея са, че е много трайна, безболезнена и не е необходимо да чакате нежеланите косъмчета по лицето Ви да стана по-дълги, за да се захванат. Да прибавим и че е по-бърза в сравнение с премахването на космите чрез пинцета.

Конец

Трябва да сте доста опитни специалисти, за да можете да оформите веждите си с помощта на конец, но ако искате да премахнете окосмението над горната си устна, можете и сами успешно да се справите само след няколко тренировки. Тук ще Ви разкрием техниката на епилацията с конец.

- Отрежете около 50 см конец (за предпочитане памучен) и го вържете в краищата му;

- Хванете двата краища между пръстите си, така че да се образува правоъгълник;

- След това направете няколко засуквания по средата на правоъгълника, докато получите формата на Х;

- Започнете да приплъзвате конеца върху повърхността на кожата си по посока растежа на косъмчетата, така че т. нар. Х да бъде придвижван само с едната ръка, без да движите другата.

Надали ще се справите от първия път, така че пробвайте първо върху космите на краката си. Важното е да не се отказвате, защото изпълняването на тази манипулация не е никак трудно. Просто са необходими малко повече тренировки. Желаем Ви успех!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати