ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Съвети за оформяне и изрисуване на веждите

Съвети за оформяне и изрисуване на веждите

Съвети за оформяне и изрисуване на веждите
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Както очите са прозорците към душата на човек, така веждите са рамките на тези прозорци. Те са основно средство, чрез което изразяваме емоциите. Поради това фините промени в тяхната форма и цвят могат драстично да повлияят на външния вид.

Каквото и да е причината да рисувате на веждите си, има много различни техники, които можете да използвате, за да постигнете перфектния външен вид. Какво трябва да знаете?

На първо място, трябва да решите какъв искате да е крайният резултат, след като ги изрисувате. Решете в каква форма да са – прави, извити или вълнисти.

След това подгответе веждите си. Използвайте четка за вежди (която е оформена като четка за спирала), за да изгладите веждите си в чиста форма.

Използвайте молив за вежди, за предпочитане кафяв, защото черно е твърде грубо, за да очертаете желаната форма. Следвайте естествената форма на веждите. Ако не го направите, ще трябва или да рисувате, или ще имате нужда от шаблон.

Дефинирайте вътрешните и външните краища на веждите, които ще бъдат запълнени на по-късен етап.

Вземете плоска ъглова четка и прахообразен пигмент, за да придадете оттенък и обем на веждата.

Съвети за оформяне и изрисуване на веждите

Определете границите на веждата с коректор. Ще имате нужда от друга плоска ъглова четка за това (не можете да използвате същата, тъй като тя вече е оцветена с тъмен пигмент). Леко и внимателно очертайте веждите си във формата и дебелината, която искате.

Нанесете сенките, които сте избрали, върху веждите си.

След това с малко четка пригладете косъма в една и съща посока. Така не просто ще срешете веждите, но в същото време ще премахнете излишните прахообразни частици.

Накрая използвайте пудра, за да уравновесите цвета на кожата около веждите. Използвайте нюанс, който ще направи кожата по лицето ви един и същ цвят. Хитрина, но невинаги удачна, е да оставите кожата около веждите с един тон по-светла, за да падне фокусът върху очите ви.

Прочети още за оформянето на веждите и какъв е подходящия грим за вашите вежди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати