ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Патладжани за перфектна кожа

Патладжани за перфектна кожа

3 от 3 Снимки

3. Маски за лице от патладжани


Патладжаните могат да се използват и за създаване на маски за лицето ви. Полезните им свойства позволяват да почистите кожата и да успокоите раздразненията.

- Когато кожата е червена или има малки обриви, можете да подготвите успокояваща маска. Просто нарежете зеленчука на шайби и ги поставете на раздразненото място за няколко минути. Ще видите, че успокояващият ефект е почти моментален.

- Друг вариант е да направите патладжана на каша. Добавете към нея настъргана на ситно ябълка, след това добавете лимонов сок. Нанесете сместа на лицето си и изчакайте 15 минути, преди да изплакнете с хладка вода. Правете тази маска за подхранване на кожата поне три пъти седмично.

Патладжаните могат да донесат различни ползи за човешкото тяло. Веществата, съдържащи се в тях, помагат за противодействие на свободните радикали и за пречистване на тялото от излишните отпадъци.

Лилавият зеленчук е богат на желязо. Така той е изключително полезен за хора, които страдат от анемия поради дефицит на минерала. Има високо съдържание на калий, магнезий, мед, калций и фолиева киселина – едни от най-важните елементи за поддържането на здравето на човешкия организъм.

Зеленчукът притежава свойството да укрепва костите. Препоръчва се за бременни, тъй като стимулира правилното развитие на плода. Съдържа гликоалкалоиди, които оптимизират работата на черния дроб.

Ползите от патладжана не са само за здравето, но и за красотата. Този вид зеленчуци всъщност са отлично средство за подхранване и дори лекуване на кожата.

Вижте в следващата галерия няколко природни рецепти за маски с патладжани, които ще ви помогнат да имате перфектна кожа. Разкрасяването с патладжан е напълно възможно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати