Протеиново лечение – невероятен метод за възстановяване на увредена коса

Протеиновото лечение възстановява увредената коса

Проверете косата си за секунда! Изглежда ли суха, изцапана, мазна или дори чупеща се на някои места? Може да имате недостиг на протеини. 90% от косата е съставена от протеини, но постоянното третиране с различни препарати може да намали естествените им нива, което я оставя силно повредена.

Точно и това е причината стилистите и дерматолозите да са така обсебени от протеиновото лечение на увредена коса. Този вид третиране доказано предпазва косъма от прекалената загуба на влага, прави го по-блестящ и помага за възстановяване на увредената коса.

Протеиновото лечение е най-често под формата на балсам за коса, серуми или маски за коса, съдържащи високи нива на протеини, които помагат да се радвате на здрава коса.

Протеиновите лечения не са непременно нови, но формулите са усъвършенствани и подобрени през последните години, за да се постигнат най-добрите възможни резултати. В зависимост от нивото на увреждане на косата може да се нуждаете от различна интензивност на лечение.

Срещу слабото увреждане на косата можете да приложите дори домашно протеиново лечение. Направете си маска. Няколко са вариантите. Можете да смесите кондензирано мляко с мед и яйца. Нанесете сместа върху изплакната и подсушена коса. Останете така за 20 минути, а след това изплакнете с хладка вода.

Друг вариант е да смесите зехтин, яйчен жълтък и кисело мляко. Маската се нанася върху косата, преди да си легнете. Сложете си шапка за спане. На сутринта измийте обилно с топла вода.

Правете процедурите по два пъти седмично. Още след първото лечение ще видите как косата ви ще стане по-мека и лъскава.

Използвайте с маска с протеини за възстановяване на увредената коса

При средно увредена коса потърсете съдействие от специалисти. Те могат да ви препоръчват по-силни и концентрирани препарати, които да помогнат да се възстанови протеиновият баланс на косата ви. Изисквайте препарати на натурална основа, защото те са по-ефективни и щадят косъма. Повечето от тях са на базата на кокосовото мляко.

При силно увредена коса е необходимо интензивно и дълбоко третиране. Има някои препарати, направени на базата на черен ориз, кокосово мляко и глутаминова киселина – аминокиселина, която често се губи, когато косата се повреди. Този вид средства се използват ежедневно в рамките на месец или повече в зависимост от уврежданията. Възстановяването на силно увредена коса трябва да се осъществи само след консултация с дерматолог.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати