Козметични грешки, които вредят на лицето

Козметични грешки, които вредят на лицето

Замисляли ли сте се някога защо в различни сайтове и списания се повтарят едни и същи съвети за грижа за кожата?

Причината не е в факта, че редакторите нямат грам въображение, а защото голяма част от хората подценяват простите съвети, които всъщност са изключително ефективни. Може би вече е време да спрете да харчите пари за скъпи козметични продукти, обещаващи чудеса, които така и не се случват.

В следващите редове може да видите кои са някои от най-често срещани козметични грешки по отношение на грижата за лицето. Не пропускайте да видите кои са тези козметични грешки и как да се предпазите от тях.

Сменяте твърде често козметиката си

Не е лесно да се въздържаме от покупката на нов крем или серум за лице, особено когато отвсякъде виждаме реклами за най-добрите козметични продукти за сезона. Все пак си струва да направите всичко възможно, за да избегнете тази ненужна покупка, особено ако вече сте се снабдили с необходимите мазила.

Много жени решават да си купуват нови продукти, страхувайки се, че кожата им ще се приспособи към старата козметика и няма да се получава желаният ефект. Това обаче е напразно, защото кожата не се приспособява, но за сметка на това новозакупеният крем може да стане причина за алергична реакция.

Не използвате средства за премахване на грим

Козметични грешки, които вредят на лицето

В стремежа си да опростим ежедневната грижа за кожата ние решаваме да се разделим с някой друг козметичен продукт. Много жени смятат, че измиването на лицето само с вода е напълно достатъчно. Това е грешка, защото средствата за премахване на грима, като мицеларна вода, са необходими, ако искаме да почистим добре лицето си.

Всеки ден използвате скраб за лице

Козметични грешки, които вредят на лицето

Нашата кожа успешно се възстановява без особена допълнителна помощ. Ние обаче все пак продължаваме да използваме скраб, за да ускорим процеса на възстановяване на клетките. Да, скрабът може да помогне за по-бързата регенерация на кожата, но ако го употребяваме всеки ден рискуваме да се лишим от важния защитен слой на кожата и да се получат различни раздразнения.

Не сменяте често калъфката си

Козметични грешки, които вредят на лицето

Дори и да миете косата си всяка вечер и прилежно да почиствате лицето си преди заспиване, възглавницата съхранява прах, частици от епител, косъмчета от домашни любимци и какво ли още не. Само 2-3 дни след смяната на калъфката, вече са налице отлични условия за проблеми. Затова сменяйте на 2 дни калъфката си, като същевременно изберете подходяща материя – най-добре коприна. Така ще предпазите лицето си от раздразнения и обриви, както и преждевременни бръчки.

Скубете веждите си преди гримиране

Козметични грешки, които вредят на лицето

Ако внезапно откриете някое косъмче за отскубване, без значение дали е около веждите или над горната устна, най-добре го оставете така до вечерта. Малко е вероятно някой да го забележи, но пък ако решите да го отксубнете, зачервяването ще е видимо за всеки. Затова винаги се обезкосмявайте вечер или в интервал от време, когато ще можете да изчакате поне 2 часа преди нанасянето на някаква козметика.

Не миете лицето си след душ

Козметични грешки, които вредят на лицето

Миенето на лицето след къпане е задължително условие за здрава и красива кожа. Може и да звучи странно, но обяснението е много просто. Продуктите за коса често съдържат различни силикони, парабени и други химикали, които правят гривата мека и гладка. За съжаление обаче, те въобще не са полезни за кожата на лицето. Ето защо, след душ почистете добре лицето си.

Не използвате крем преди лягане

Козметични грешки, които вредят на лицето

След като махнете грима от лицето си е напълно нормално да не искате да използвате повече никакви продукти върху кожата си. Въпреки това, кожата се възстановява много по-добре, ако се нанася нощен крем, серум или маска. Активните вещества, съдържащи се в тези продукти, неутрализират негативния ефект от грима и замърсяването и помагат на лицето да изглежда свежо.

Пренебрегвате слънцезащитната козметика в облачните дни

Козметични грешки, които вредят на лицето

Всяка жена, която иска да запази младежкия вид на кожата си, е до болка запозната със значението на защитата от вредните ултравиолетови лъчи. Въпреки това голяма част от нас използват слънцезащитни кремове само в слънчевите дни. За съжаление обаче, вредните ултравиолетови лъчи винаги оказват негативно влияние, дори и в мрачните дни.

Ето защо кожата трябва да бъде защитена през цялата година. Не е необходимо да използвате кой знае какви продукти, просто заложете на хидратиращ крем с фактор 30 и това ще бъде напълно достатъчно за здравето на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати