ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да изберем правилния руж?

Как да изберем правилния руж?

Как да изберем правилния руж?

Ружът е козметичен продукт, който в миналото е бил много популярен сред нежната половина на човечеството. Днес по-малко от половината момичета използват руж и като че ли той губи своята слава. А не бива да се лишавате от него, ако се стремите към завършен грим и перфектна визия.

Ружът е този малък акцент от вашия макиаж, който придава свежест, бодрост и здрав вид на кожата. Малко руменина никога не вреди, нали? Важно е обаче да сте наясно какъв руж да изберете, защото в противен случай ще превърнете ефекта в дефект.

Как да изберем правилния руж сред всички предложения на пазара? На първо място е важно да познаваме добре кожата си. Ако тя е мазна или нормална, можем да се спрем на класическия руж, който се предлага под прахообразна форма. Сухата кожа, от своя страна, се нуждае от по-кремообразен руж.

Как да изберем правилния руж?

Какъв цвят руж да подберем? В търговската мрежа вече предлагат козметични продукти от вида в най-различни цветове и нюанси. Това е едновременно и полезно, и объркващо. Ако не сте наясно с правилата, със сигурност ще се почувствате раздвоени в избора си.

Има два основни принципа, по които да се водите, когато избирате правилния руж. Единият вариант е да посетите козметичния магазин с чисто лице и да изберете руж, чиито цвят се доближава (или е една идея по-тъмен) до този на бузите ви. Така по лицето ви няма да има цветове, които се набиват на очи.

Ако пък обичате да експериментирате, можете да следвате второто правило. Според него ружът просто трябва да е съчетан по цвят с червилото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати