Домашни средства в борбата с пожълтелите нокти

жълти нокти

Искате да оставите ноктите си да починат. Премахвате лака си и с изненада установявате, че са... жълти. Това е неприятен страничен ефект от редовното лакиране. Пожълтяване на нотките може да се прояви и при пушачите. Тогава обикновено обаче е само на тези пръсти, които имат пряк допир с цигарата. Други пък оцветяват ноктите си при използване на бои в бита, при готвене, при различни препарати.

Хубавата новина е, че ако не искате да лакирате ноктите си, пожълтяването може да се премахне съвсем лесно, и то в домашни условия!

Първият метод - необходим ви е резен лимон. Натъркайте добре всеки от пръстите си, наблегнете върху жълтите нокти. Не бършете и не мийте ръцете си, а оставете лимона да действа поне 15 минути. Киселият плод е известен с избелващите си свойства - както за белези и петна, така и за пожълтели нокти.

Сода бикарбонат е друг метод. Смесете малко сода с малко чешмяна вода, за да се образува гъста каша. Нанесете я върху всеки нокът. Оставете да действа - отново 15 минути са достатъчни. След това изплакнете, но докато го правите, се старайте да търкате ноктите. Ситните частици на содата, които остават неразтворени, играят ролята на нежен пилинг.

сода бикарбонат

Домат! Да, сигурно ви се струва странно. Истината е, че доматът има силни избелващи свойства. Причината - в него се съдържа киселина, която има тези действия. Можете да търкате ноктите си с парчета домати. Другият вариант - пресен доматен сок. Задължително пасирайте или изцедете сока на пресни домати, а не използвайте доматено пюре! Киснете ръцете си в получената смес. След това измийте и хидратирайте.

Пастата за зъби е още една алтернатива. Щом избелва зъбите, трябва да избелва и ноктите, нали така? В нея се съдържат специални добавки, които се грижат за изсветляването на цвета на зъбите. Логично е, че имат такава функция и при всичко останало. Нанесете върху всеки нокът.

Оставете да действа около 15 минути, а след това търкайте ноктите си със стара четка за зъби. Измийте добре със сапун и течаща вода, а след това хидратирайте, защото пастата за зъби има изсушаващо действие.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати