ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да нанасяме фон дьо тен?

Как да нанасяме фон дьо тен?

ХрисиХриси
Новак
31216
Слагане на фон дьо тен
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Поставянето на фон дьо тен е една от основните стъпки при гримиране. На него се базира целият грим. Ако той не е сложен добре, цялостната ви визия също няма да изглежда така. Макар да си мислите, че това е лесна задача, при поставянето на фон дьо тен трябва да се спазват някои тънкости. Точно тях ще разкрием в следващите редове. Ето как да нанасяме фон дьо ден!

Първа стъпка – Избор на нюанс и текстура според кожата!

Поставяне на фон дьо тен

Най-напред разбира се трябва да откриете продукта, който подхожда най-много на вашия тип кожа. Той не трябва да я прави прекалено светла, тъмна, с оранжеви или розови оттенъци. Тествайте внимателно, докато не намерите своя нюанс.

Изберете фон дьо тен според типа кожа. Ако имате суха кожа – заложете на хидратиращ продукт. В случай че имате нормална кожа, сте щастливки и може да експериментирате. Обикновено за такава се препоръчва течния фон дьо тен, който стои най-естествено и красиво върху лицето. При мазна кожа изберете пудра или фон дьо тен с матиращ ефект. Ако кожата ви е чиста и ще ползвате продукта само за леко покритие, може да се доверите и на BB крем. По-силно изразените несъвършенства се прикриват с фон дьо тен стик.

Втора стъпка – избере средство за нанасяне!

Нанасяне на фон дьо тен

Може да го направите с пръсти, гъбичка или четка, според текстурата му. Течният фон дьо тен се нанася с пръсти, а прахообразният – с четка или гъбичка. По принцип, специалистите съветват на ползвате четка независимо от вида, защото тя разнася равномерно продукти. Все пак, важното е да скриете проблемните зони, направете го по най-удобния за вас начин.

Трета стъпка – нанасяне!

Фон дьо тен тубички

Как да нанасяме фон дьо тен? Фон дьо тенът се нанася, като се започва от централната част на лицето – отвътре - навън. Разнасяйте внимателно, за да избегнете натрупванията и обърнете специално внимание на Т-зоната и брадичката. Тези места са най-податливи към излагане на слънчева светлина. Важно е да поставите тънък и равномерен слой. След като сте готови, може да добавите малко пудра, само върху Т-зоната, защото тя е най-застрашена от омазняване.

Вече сте готови с перфектно поставения фон дьо тен. Нанесете и останалите щрихи по ваш избор и покажете красотата си пред света!

Прочети още за съветите за перфектен грим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest