ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да нанасяме хайлайтър?

Как да нанасяме хайлайтър?

ХрисиХриси
Новак
31415
Хайлайтър
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Хайлайтър е козметичен продукт, с който допълнително може да подчертаете лицето си, преди нанасянето на пудрата или фон дьо тен. Той не е задължителен, но ако го ползвате, ще забележите промяната в изражението си. Този продукт хвърля светлина върху основните черти на лицето. С негова помощ може да оформите контурите върху него. Той озарява кожата, не ѝ придава цвят. Използва се за прикриване на тъмните кръгове под очите, за изравняване на тена и за по-сияйна кожа.

Ето някои прости правила как да нанасяме хайлатър? Най-напред, нека кажем, че този продукт се предлага под различни форми – на прах, в течно състояние, като пудра, като молив, като стик. Съществуват и още толкова нюанси – за всеки тип кожа, като обикновено са в по-светлата гама. Нанасяне на хайлайтър, който е прахообразен, извършваме с четка, а кремообразният продукт поставяме с пръсти. Вторият тип е подходящ, ако имате изразени несъвършенства, тъй като деликатно ги прикрива.

Правило номер 1 при поставяне на хайлайтър е, че се нанася с едно движение, не се напластява. Разнасянето му става с четка или с ръце. Местата, където се поставя този грим, са следните:

Върху веждите

Хайлайтър

Може да го нанесете и отдолу, и отгоре, ако притежавате дълги вежди с изразена чупка. Хайлайтърът под веждите подчертава очите и ги прави по-големи. В случай че имате по-тънки и светли вежди, не поставяйте продукта отгоре.

Върху носа

Нанесете само, ако нямате мазна кожа, понеже носът е част от Т-зоната, която обикновено се омазнява. Ако имате нормална или суха кожа, сложете съвсем малко на върха на носа и тънка линия по дължината му. Това визуално го кара да изглежда по-прав.

Върху челото

Поставя се между веждите и се простира до средата на челото във ветрилообразна форма. Челото също е част от Т-зоната, така че бъдете внимателни.

Върху скулите

Хайлайтър

Ако желаете да направите лицето си визуално по-слабо или по-издължено, според неговата естествена форма. Нанася се по диагонал на скулите, а около него след това може да поставите и пудра.

Върху челюстта

Нанесете равномерно, без да достигате до брадичката или корените на косата.

Върху брадичката

Ако искате да акцентирате върху устните си, наблегнете на нанасяне на хайлайтър върху брадичката и над горната устна. Така ще придадете по-плътен и изразяващ ефект на устните си.

Хайлайтърът може да се превърне в любимия ви помощник при гримиране. Той ви дава възможност да се насладите на сияйна кожа, подчертавайки нежно чертите на лицето си. Щом веднъж се докоснете до него, той със сигурност ще намери място сред любимите ви козметични продукти. Е, дами, време е да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати