Причини за падане на миглите

Мигли

Миглите, подобно на косата и веждите, падат от само себе си и това е напълно нормално. Когато обаче окапването започне да става прекалено силно, на мястото на падналите мигли се образуват празни пространства, без да се запълват с нови, трябва да имате предвид какви биха могли да са причините. Ето с какво най-често е свързан този проблем:

1. Стрес

По време на стрес метаболизмът се променя, нивата на кортизол в организма варират и това се отразява на много функции в организма. Опитайте се да контролирате стреса в живота си, за да се справите с окапването на миглите.

2. Екзема или локален дерматит

Ако се съмнявате за екзема или локален дерматит, имате необходимост от консултация с дерматолог. Това е заболяване, което обикновено причинява хронично зачервяване, сърбеж и дискомфорт. Не се опитвайте да се самолекувате, за да не влошите състоянието на миглите и на очите.

3. Откажете се от изкуствените мигли

Често в желанието си да бъдат привлекателни дамите прибягват до слагане на изкуствени мигли. Те са още една причина собствените ви ресници да окапят. Преценете кое е по-важно: да сте като кукла с неестенствено плътни и тъмни мигли или да оставите това, с което ви е дарила природата.

4. Не дърпайте миглите с пинсета

Мигли

Дори и да се изкушавате от подобна идея – не го правете. Може сериозно да увредите клепача и да си нанесете непоправими щети. Пинсети се използуват единствено и само при почистване на веждите.

За да възстановите здравето на миглите си, можете да ги масажирате със зехтин преди лягане. Нанесете малко количество зехтин върху миглите и леко масажирайте зоната. Не забравяйте старателно да премахнете грима, преди да пристъпите към зехтина.

Използуването на вазелин също би помогнало в борбата с падащите мигли. Достатъчно е малко количество вазелин върху тампон, с което да обходите зоната около очите и клепачите. Използувайте по един тампон за всяко око, за да не пренесете евентуално бактерии от едното око на другото.

Правете промивки с лайка. Може да сложите и директно пакетче върху миглите, като се уверите, че не е прекалено горещо. Най-добре е да направите отвара и с нея да подсилите растежа на миглите си.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари