Лесни трикове за избелване на зъбите у дома

Електрическата четка помага за избелване на зъбите у дома

Има много продукти, между които да избирате, когато става дума за избелване на зъбите. Въпреки това повечето от тях съдържат вредни химикали и честата им употреба съвсем не е препоръчителна. За това, ако искате бели зъби и се стремите да избегнете химикалите, може да се възползвате от натурални и безопасни домашни трикове.

Защо зъбите ни пожълтяват?

Преди да разгледаме лесни трикове за избелване на зъбите у дома, нека си припомним как се стига до оцветяване на зъбите. Ред фактори карат зъбите ни да изгубят блясъка си и да изглеждат по-жълти. Сред виновниците са някои храни, които могат да оцветят и повредят емайла, като до неприятния цвят води и натрупването на зъбна плака. Този тип обезцветяване обикновено може да се третира с обикновените средства за избелване на зъбите. Понякога обаче зъбите изглеждат жълти, защото твърдият емайл е ерозирал и разкрива дентина отдолу.

Ето някои прости начина, по които можете естествено да избелите зъбите си у дома и да се радвате на красива усмивка:

Кокосово масло

Използвайте кокосово масло за избелване на зъбите

Ежедневното жабурене с кокосово масло е безопасно и ефективно намалява бактериите в устата, заедно с плаката и гингвита. Индианците традиционно използвали слънчогледово или сусамено масло, но всяко естествено масло би могло да окаже положителен ефект върху зъбите ви. Кокосовото масло е популярен избор, защото има приятен вкус и предлага много допълнителни ползи за здравето.

Сода за хляб

Содата да хляб може да намали бактериите в устата и да отблъсне повърхностните петна. Тя е лек абразив, който при редовна употреба значително ще подобри цвета и състоянието на вашите зъби. Може да я използвате самостоятелно или да я смесите с паста за зъби. За по-добър ефект измивайте няколко пъти седмично.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет се използва от векове като дезинфектант и продукт за естествено почистване. Той има антибактериални свойства, които могат да избелят зъбите ви. Въпреки това, прекомерната му употреба може да ерозира емайла на вашите зъби. Поради тази причина не трябва да го използвате всеки ден. Ограничете и времето, през което ябълковият оцет е в контакт със зъбите ви.

Плодове

За бели зъби включете повече плодове в диетата си

Диета с високо съдържание на плодове и зеленчуци може да е добра както за тялото, така и за зъбите ви. Макар че те не са заместител на измиването на зъбите ви, ягодите и ананасът могат да помогнат за избелването им, да премахнат плаката и да запазят зъбите ви блестящи.

За какво да внимавате?

За да предотвратите появата на петна по зъбите, ограничете консумацията на кафе, червено вино, сода и тъмни плодове. Освен това, избягвайте пушенето и дъвченето на тютюн, като и двете могат да причинят промяна в цвета на зъбите. Ако искате бели зъби, намалете приема на захар.

Здравословното хранене с достатъчно количество калций ще ви помогнат да запазите зъбите си перфектно бели и по-здрави, а почистването им след ядене може да помогне за предотвратяването на петна. Активният въглен, каолиновата глина и плодовият пилинг също могат да направят усмивката ви по-блестяща и сияйна.

Не подценявайте редовното четкане на зъбите и посещенията при зъболекар.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати