Няколко причини ноктите ви да се чупят

Няколко причини ноктите ви да се чупят

Ръцете ни всъщност разкриват много за здравето ни, особено когато става дума за ноктите ни. Точно като кожата ноктите ни могат да започнат да губят здравина, което ги кара да изглеждат крехки, слаби и сухи.

Ето няколко причини ноктите ви да се чупят.

Не ядете достатъчно желязо

Конусовидни нокти могат да бъдат причинена от ниски нива на желязо или анемия. Желязото помага за формирането на хемоглобин, молекула, която пренася червените кръвни клетки, заредени със свеж кислород, към ноктите. Затова започнете да ядете повече спанак, бял боб, стриди и тъмен шоколад.

Непрекъснато пишете на клавиатурата

Изпращане на съобщения по смартфона, писане на клавиатурата на лаптопа или компютъра всеки ден - това са все действия, които увреждат ноктите ви, особено ако са ви прекалено дълго. Затова, подкъсете ги, така че да не се чува тракане, докато пишете на клавиатурата. Така ще са здрави и няма да се чупят лесно.

Само сутрин си слагате крем на ръцете

Помислете - не е достатъчно да си слагате крем на ръцете само веднъж на ден. Затова започнете да си слагате крем на ръцете всеки път, когато си миете ръцете. Водата изсушава кожата, а оттам изсъхват и ноктите ви, след което започват да се чупят.

Няколко причини ноктите ви да се чупят

Носите лак за нокти прекалено дълго време

Всички лакове за нокти съдържат изсушаващи съставки, които отстраняват влагата от нокътната плоча. По този начин ноктите стават слаби и лесни за чупене. Специалистите препоръчват да носите лак за нокти не повече от пет дни. И след като го отстраните, дайте си няколко дни почивка, преди да нанесете отново лак за нокти.

Не отстранявате кожичките по ноктите си

Няколко причини ноктите ви да се чупят

Ако продължително време оставяте ноктите на ръцете си с кожички по тях, те ще се наранят и ще започнат да се напукват. Освен това кожичките по ноктите благоприятстват развитието на различни бактерии по тях. Затова отстранявайте често кожичките от ноктите си.

Използвайте стар лакочистител

Внимавайте - вижте датата на лакочистителя, който използвате, за да махнете лака от ноктите си. Ако е с изтекъл срок на годност, това може да нарани ноктите ви сериозно.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари