ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Всичко за липосукцията и заслужава ли си?

Всичко за липосукцията и заслужава ли си?

консултация с лекар за липосукция
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Липосукцията представлява отстраняване на излишните мазнини от определени части на тялото чрез операция. Тя е изключително популярна, особено сред жените, тъй като оформя тялото им и повдига самочувствието им. Като всяка друга операция и липосукцията трябва да бъде внимателно обмислена, затова ние сме ви подготвили малко повече информация за нея.

Какво представлява липосукцията?

Преди всичко сме длъжни да кажем, че липосукцията може само да оформи тялото ви, тя не е начин за отслабване и не може да премахне излишните килограми. Тя представлява оперативно отстраняване на излишните мазнини.

Има три начина, по които може да бъде извършена. Най-широко разпространеният е чрез изсмукване на мастните депа. Другите два начина са чрез ултразвукова липопластика - втечняване на мастните клетки преди изсмукването им, или чрез оттичаща техника - използване на упойващи средства преди отстраняването на мазнините.

Липосукцията обикновено протича бързо и без усложнения, а мазнините трайно се премахват от тялото.

Резултати от липосукцията

След приключване на манипулацията е необподимо да останете в болницата за наблюдение поне за 1 ден. Често първите дни от възстановяването са съпроводени от неприятни симптоми като болка при движение, втрисане и повишена температура. През първите 3-4 седмици на мястото на третираната област ще има оток и синини, но това е напълно нормално. След този период те изчезват без да оставят белези. Резултатите от операцията са видими най-малко три месеца след направата ѝ.

липосукция

Рискове при липосукция

Както всяка операция и липосукцията крие рискове. Основните противопоказания за извършването ѝ са артериална хипертония, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, нарушения на функцията на черния дроб или бъбреците.

При тази интервенция количеството на мас в плазмата на кръвта може да се увеличи, което е свързано е едно от най-сериозни усложнения - белодробната емболия. Други тежки усложнения са острата бъбречна недостатъчност и анемията. Те могат да доведат до тежки последици за здравословното състояние.

Ако операцията не се направи деликатно, е възможно хирургът ви да засегне някои от венозните, аргериалните или лимфните съдове, които минават през масната тъкан.

По-леките рискове, които не са притеснителни, са появата на синини и контузии. Обикновено те съпровождат възстановителния процес при голяма част от подложилите се на липосукция, но както казахме в даден период изчезват от самосебе си.

Възстановяване след липосукция

Възстановяването след липосукция е напълно индивидуален процес - то зависи напълно от вашия организъм. В първите 5-10 дни трябва да ограничите движението до минимум. В този период се свалят и конците от операцията. Желателно е в първите 1-2 месеца да избягвате излишното натоварване - вдигането на тежки предмети, натоварващите упражнения. Най-малко 1 месец след операцията се носи и специално стягащо бельо или ластични колани, които допълнително спомагат и за намаляването на отпуснатата кожа.

Ако искате резултатите ви да се запазят, трябва да спазвате определен хранителен режим, тъй като липосукцията не сваля килограми, а само оформя извивките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати