Вредни странични ефекти от грима

Гримове

Добрият грим трябва да е незабележим и да подчертава природните дадености, без да изглежда като маска. Колкото и да е качествена една козметика, трябва да имате предвид, че гримът има своите странични ефекти. Ето кои са те:

1. Запушва порите

Вредни странични ефекти от грима

Уморени сте, нямате нито време, нито желание да се погрижите за лицето си и решавате да си легнете с цялата помада върху вас. Този навик запушва порите, не позволява на кожата да диша и така до нея не достига кислород. В най-добрия случай ще си докарате акне, в най-лошия – ще се наложи постоянно да се консултирате със специалист-дерматолог.

2. Предизвиква алергия

Вредни странични ефекти от грима

По-добре да не използувате никаква козметика, отколкото да се доверите на некачествена и непроверена козметика. Всичко, което е качествено, има своята цена – без съмнение това е така. Затова можете да отделяте месечно за един продукт с по-висока цена, отколкото за няколко, но некачествени. Лицето не подлежи на смяна, не си правете експерименти с него. Евтините мазила са идеални за добиване на алергия – пазете се от тях.

3. Общ грим – общи болести

Вредни странични ефекти от грима

Колкото и висока да е хигиената на най-добрата ви приятелка, не се изкушавайте да ползвате нейните гримове. Нито сенките, нито червилото, нито пудрата ѝ ще ви направят по-красиви, може обаче да си лепнете нещо кожно и с това мисията „красота” да приключи. Това важи и за четките и гъбичките, които са строго индивидуални.

4. Пазете очите!

Вредни странични ефекти от грима

Избягвайте използването на молив по вътрешността на клепача. Първата причина за това предупреждение е фактът, че моливът може сериозно да надраска нежната кожа и дори да доведе до деформация. Втората причина да се откажете от подобен грим е навлизането на бактерии, които повишават риска от инфекции и запушване на мастните жлези. Според направени тестове 30% от частиците в линията за очи или молив за очи навлизат в окото, когато продуктът се нанася по самия край на клепача.

Не забравяйте, че макиажът е само средство, но не и цел. От престараване понякога се получава обратен ефект – никой не би целунал пудриерата, нали?

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари