ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Важни съвети за грижата за краката

Важни съвети за грижата за краката

Грижи за краката
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Дамите обичат да се глезят с маникюр и педикюр. Но грижата за ръцете и краката не спира до там. Особено за краката. Ето на какво да обърнете внимание, за да се чувстват прекрасно вашите крайници.

Обувки

Много е важно да носите удобни обувки, които са подходящи за вас - и имаме предвид не по вкус и по цвят, а да пасват идеално по крака ви. Най-добрият вариант е да се спрете на ортопедичните обувки. Важно е същото да са по ваш размер - нито един номер по-малки или по-големи.

Стъпалата

Грижи за стъпалата на краката

Стъпалата на всяка дама, а и не само - за мъжете важи още повече, са важна част от краката. Те трябва да са здрави, с чиста и гладка кожа. Ако по тях започнат да се образуват гъбички, непременно трябва да се вземат мерки.

Масаж

Масажът на краката и на стъпалата е не само удоволствие, но и нещо, което ще ви отърве от проблемите. Може да си го направите сами, като просто намажете краката си с лосион за крака или друг крем. Масажът ще предотврати и образуването на разширени вени.

Пилинг

масаж на краката

Хубаво е за добра грижа на краката да си правите пилинг. Това може да го правите или при маникюристка, или сами. Може да го правите на 2-3 месеца, като с пила отстраните мъртвата кожа. След това задължително намажете с овлажнител.

Ето една бърза рецепта, с която да поддържаш краката си в страхотна форма и вид. Сложете краката си за около 10 минути в легенче с топла вода и сапун. След това ги почистете от твърдата кожа с помощта на ексфолиант, пемза и пила за крака. Може да избутате кожичките по нокътя. Задължително изплакнете с хладка вода и подсуши. Не забравяйте да сложите крем и масажирайте краката от пръстите до глезените. Отстранете хубаво крема от ноктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest