Няколко причини ноктите ви да се чупят

Чупливи нокти

Ръцете ни всъщност разкриват много за здравето ни, особено когато става дума за ноктите ни. Точно като кожата ноктите ни могат да започнат да губят здравина, което ги кара да изглеждат крехки, слаби и сухи. Ето няколко причини ноктите ви да се чупят.

Не ядете достатъчно желязо

Конусовидни нокти могат да бъдат причинена от ниски нива на желязо или анемия. Желязото помага за формирането на хемоглобин, молекула, която пренася червените кръвни клетки, заредени със свеж кислород, към ноктите. Затова започнете да ядете повече спанак, бял боб, стриди и тъмен шоколад.

Непрекъснато пишете на клавиатурата

Изпращане на съобщения по смартфона, писане на клавиатурата на лаптопа или компютъра всеки ден - това са все действия, които могат да се окажат причини за чупливи нокти. Особено ако имате дълги нокти. Затова, подкъсете ги, така че да не се чува тракане, докато пишете на клавиатурата. Така ще се радвате на маникюр и здрави нокти.

Само сутрин си слагате крем на ръцете

Помислете - не е достатъчно да си слагате крем за ръце само веднъж на ден. Затова започнете да си слагате крем на ръцете всеки път, когато се миете. Водата изсушава кожата, а в последствие се стига до чупене на ноктите ви.

Носите лак за нокти прекалено дълго време

Лак

Всеки лак за нокти съдържа изсушаващи съставки, които отстраняват влагата от нокътната плочка. По този начин накрая се оказвате с чупливи нокти. Специалистите препоръчват да носите лак за нокти не повече от пет дни. И след като го отстраните, дайте си няколко дни почивка, преди да нанесете отново лак за нокти.

Не отстранявате кожичките по ноктите си

Още една от причините ноктите ви да се чупят. Ако продължително време оставяте ноктите на ръцете си с кожички по тях, те ще се наранят и ще започнат да се напукват. Освен това кожичките по ноктите благоприятстват развитието на различни бактерии по тях. Затова отстранявайте често кожичките от ноктите си.

Използвайте стар лакочистител

Внимавайте - вижте датата на използвания от вас лакочистител, за да махнете лака от ноктите си. Ако е с изтекъл срок на годност, това може да нарани ноктите ви сериозно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати