ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Торбички под очите? Защо?

Торбички под очите? Защо?

Торбички под очите

Толкова сте красиви, но тези тъмни и подпухнали торбички под очите сякаш унищожават естествената ви красота. Спите достатъчно, използвате предназначена срещу този недостатък козметика - но торбичките не си отиват.

Колкото и да не ви се иска да го осъзнаете, торбичките под очите имат наследствен характер. Ако имате тъмни кръгове под очите, веднага се замислете кой от вашето семейство има подобен проблем и по-добре се примирете, че и вие ще си носите доживот торбичките.

Защо кожата под очите придобива синкав оттенък? Тази област от лицето е изключително тънка и нежна. Когато кръвта циркулира през по-големите вени в близост до повърхността на кожата, тя може да предизвика появата на синкав нюанс. И, логично, колкото по-прозрачна е кожата ви, толкова по-тъмни ще бъдат и кръговете под очите.

Ако обаче установите, че нямате роднина с торбички, то вероятно те се дължат на друг фактор или проблем. Може да се получат в сезона на алергиите. Тогава хората, които страдат от сенна хрема, могат да установят потъмнявате под очите.

Освен това алергията към някои хранителни продукти също е в състояние да причини потъмняване на кожата в тези участъци.

Умора

Ако по време на летните месеци твърди много се излагате на слънчева светлина, може да се получи промяна в пигментацията на кожата под очите.

От някои лекарства също се получават торбички. Има такива медикаменти, които предизвикват разширяване на кръвоносните съдове. Вследствие на това се стига да повишаване на притока на кръв.

Преумората и честото недоспиване също са фактори за торбички под очите. Липсата на важни хранителни вещества в диетата може да допринесе за промяната в оцветяването на кожата под и около очите. При бременност и менструален цикъл кожата избледнява, а това също подчертава подкожните кръвоносни съдове около очите.

Имайте също впредвид, че с течение на годините, тъмните петна под очите ще станат по-забележими. Да, не ви се иска. Но, това е животът!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дани
дани
04.03.2016 15:46
Неграмотно - не се пише и казва впредвид!
1
1