Така ще успокоите кожата след епилация

Епилация

Епилирането е един от най-добрите методи за обезкосмяване. То е лесно, относително безболезнено, напълно безвредно, но най-вече - трайно и на практика безплатно.

Има обаче един неприятен страничен ефект - както след кола маска, така и след епилация имаме раздразнена кожа. Червените петна не са никак естетични и дори копринената, мека кожа не може да компенсира за тях. Всяка дама знае, че някои кожни зачервявания са особено упорити и дни наред не можем да покажем гладките си крака. Хубавата новина - това може да се избегне напълно или да се сведе до санитарен минимум. Важно е да спазваме само някои прости правила. Как да успокоите кожата след епилация?

На първо място, винаги се грижете да епилирате тялото си тогава, когато кожата ви е съвсем чиста. Задължително вземете горещ душ предварително - той не просто ще премахне замърсяванията от тялото, заради които кожата ни може да се възпали, а и ще разшири порите. Това ще направи епилирането значително по-безболезнено. По този начин и кожата ще се травмира по-малко. Следователно ще ви е по-лесно да успокоите кожата след епилация.

След като приключите с епилацията - използвайте успокояващи и противъзпалителни продукти. Алое Вера върши чудесна работа - това растение има противовъзпалителни, охлаждащи и успокояващи свойства. Необходими са ни листа от Алое Вера, с които да намажем епилираната зона. Може да използвате и кремове, които го съдържат. Убедете се обаче, че те са хипоалергенни и не съдържат прекалено много парфюми - те могат да раздразнят допълнително и без това травмираната кожа.

Термалната вода е друг чудесен продукт. Тя съдържа минерали, които хидратират кожата ни в дълбочина и я успокояват. Какво трябва да направите - след епилация напръскайте зоната от разстояние от около една педя. Ще усетите, че струята е съвсем нежна и лека, ще видите и как напръсканата зона става на ситни капчици, които не се стичат по кожата. Тук е важният момент: оставете термалната вода да действа около 30 секунди, а след това попийте. В никакъв случай не търкайте, а използвайте мека и чиста кърпа и с леки потупващи движения отстранете излишното количество вода.

Епилация

Бебешката пудра също е идеален продукт за успокояване на кожата след епилация. Тя успокоява, няма алергени, има антисептично действие. След епилация я използвайте веднага - използвайте ръката си и нанесете съвсем нежно малко количество върху епилираната зона, но без да търкате. Бебешката пудра е подходяща за всички зони, дори и за най-чувствителните - именно при епилацията на интим кожата ни е най-раздразнена. Това е валидно и за термалната вода, и за геловете с алое.

Много жени влизат за душ веднага след епилация. Грешка! Трябва да изчакате поне един час след процедурата, за да влезете под душа. Правилото: колкото по-деликатна е епилираната зона, толкова по-дълго време трябва да изчакате. За ръце или крака например час-два са достатъчни, за епилация на интимна зона обаче препоръките са да изчакате поне 5-6 часа. Не търкайте с прекалено изсушаващи сапуни, а след това задължително хидратирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати