Безопасна ли е лазерната епилация?

Лазерна епилация

В днешно време напредването на технологиите ни помага да вършим задачите си по-бързо и лесно. Несъмнено едно от женските задължения за поддържане на приличен външен вид е обезкосмяването.

Понякога то може да бъде доста неприятно, продължително и досадно. Различните жени подхождат по различен начин към този процес. Избират между бръснене, епилация, депилация, кола маска и други. Иновативен и доста употребяван напоследък метод за обезкосмяване е лазерната епилация. Ако и вие се интересувате от процедурата, вижте няколко важни факта. Разберете безопасна ли е лазерната епилация!

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е трайно решени при борбата с излишното окосмяване. Процесът представлява термично разрушаване на космения фоликул. Което означава, че лазерът третира само космите, без да уврежда кожата в третираната зона. Нужно е, разбира се, прилагането на последователни процедури през определен период от време, ако искате да задържите ефекта.

Опасна ли е лазерната епилация?

Иновативните лазери за епилация са усъвършенствани и са доказано безопасни. Повечето хора, които са се подлагали на тези процедури за разкрасяване, твърдят, че не са получили никакви странични ефекти. Всеки организъм е различен и затова е възможно да имате леко зачервяване или дискомфорт в третираната зона няколко часа след процедура.

За да намалите евентуалните странични ефекти, е желателно да полагате грижи за мястото, което сте епилирали. Слънцезащитата е задължителна след подлагането на лазерна епилация. Ако изложите кожата на силна слънчева светлина без никаква защита, е възможно пигментиране на третирания от лазера участък.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Лазерна епилация

Лазерната епилация не е болезнена процедура, но е възможно да усетите леко парене от самият уред. Повечето лазери са допълнени със система за охлаждане чрез силна струя студен въздух и по този начин намаляват дискомфорта на потребителя. А крайният ефект е гладка и мека кожа без наболи и твърди косми.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати