Грешки при грижата за косата, кожата и зъбите

Грижа за косата

Всяко момиче се стреми към красив външен вид. За да се радваме на атрактивна визия, се подлагаме на какви ли не процедури и пръскаме купища пари.

Парадоксалното обаче е, че в същото време допускаме груби престъпления спрямо себе си.

Ето кои са най-честите грешки при грижата за косата, кожата и зъбите.

Зъби

Грижа за зъбите

Прекалена консумация на кафе и енергийни напитки

Консумацията на кафе е враг номер едно на красивата усмивка. То, не само оцветява зъбите, но и разрушава емайла. Освен това вреди на венците.

Консумация на сладки и захарни изделия

Сладкото може да се окаже доста вредно за здравето на зъбите. Появата на кариес и петна по зъбите е най-често от прекалената консумация на захар.

Лоша хигиена

Редовното миене на зъбите е задължително, както и за всички други части от тялото. Задължително мийте зъбите си сутрин и вечер, а след консумация на някои специфични храни и напитки е добре да ги измиете отново или поне да използвате вода за уста. Иначе допускате сериозни грешки при грижата за зъбите си.

Кожа

Грижа за лицето

Не пазите кожата си от слънцето

Слънцезащитата е много важна за здрава и красива кожа. Слънцето може да причини кожно изгаряне и това да доведе до неприятни, болезнени състояния. Използвайте слънцезащитен крем, за да избегнете преждевременно състаряване. Ако не го сторите, ще направите грешки при грижата за кожата си.

Не почиствате кожата си достатъчно

Почистването на кожата е едно от най-важните неща, които трябва да правите ежедневно. Особено грижовни бъдете към лицето, защото по него полепва най-много мръсотия и прах. Задължително почиствайте лицето си сутрин и вечер.

Лоша хидратация

Кожата се нуждае от редовна хидратация, за да е здрава и красива възможно най-дълго време. Използвайте хидратиращи кремове за лице и тяло ежедневно и пийте над 3 литра вода на ден. По този начин ще държите кожата си в добро състояние и ще забавите стареенето.

Коса

Усмивка

Липса на слънцезащита

Косата също се нуждае от редовна защита от слънцето. За целта използвайте специални продукти или просто слагайте шапка в слънчевите дни.

Горещи уреди

Използването на сешоар, маша и преса за коса оказва влияние на гривата, особено ако прибягвате към тези уреди често. Топлината уврежда косата и води до цъфтящи краища. Намалете употребата на топлинни уреди до минимум, ако искате да избегнете грешки при грижата за косата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати