Колко често може да се боядисва косата и какво трябва да знаем?

боядисана на коса

Не е никак лесно да се отговори на въпроса колко често може да се боядисва косата, защото за оцветяването ѝ могат да се прилагат най-разнообразни методи. В последно време тийнейджърите боядисват косата си дори със "степчета" - онази напитка, която се разтваря във вода.

Което ни навежда на мисълта, че надали ще пожелаем да си направим сокче за пиене от гореспоменатите "степчета", но пък все още няма никакви сведения те да вредят по някакъв начин на косъма ви. С тяхна помощ можете лесно и често да сменяте визията си.

Същото важи и ако за боядисване на косата си използвате натурални средства. Например лайка за изсветляване или пък червено цвекло за получаване на червеникави нюанси. Природни средства, които макар и лесно да се отмиват, не вредят. Променяте цвета на косата си толкова често, колкото пожелаете.

Често боядисване на косата с къна? Също е напълно безвредно, стига да използвате истинска къна, каквато вече рядко се намира. Четете добре какви са съставките ѝ, защото в повечето случаи към нея се добавят и изкуствени оцветители, които по никакъв начин не щадят косъма.

Най-разпространеният метод за боядисване на коса обаче си остава този чрез използването на боя за коса. Тук отново има варианти.

боядисване на косата

Предлагат се бои за коса, които не съдържат амоняк, силикони и парабени и същевременно ефективно покриват дори и белите коси. Те са идеален вариант, макар да са доста по-скъпи от останалите. С подобни безамонячни бои за коса можете спокойно да се боядисвате веднъж на всеки 40- 45 дни.

В случай, че използвате боя за коса, която съдържа амоняк, трябва да сте много предпазливи с честотата на боядисванията. Амонякът уврежда сериозно косъма, губи се еластичността и жизнеността му. Колкото по-често се боядисвате с боя, която съдържа амоняк, толкова по-бързо косата ви ще започне да се накъсва, да изтънява, вероятно и да пада.

Ако сте се спрели на подобни продукти, поне гледайте те да са професионални, но дори и в такива случаи избягвайте боядисване на косата повече от 2 пъти в месеца. За освежаване на цвета между боядисванията можете да използвате натурални средства или готови шампоан-оцветители.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати