Колко вредна е наистина боята за коса

Боя за коса

Ако наскоро сте минавали през двора на някое средно училище или пък сте се разминавали с тълпа тийнейджъри, 100 на 100 сте забелязали с колко странни и пъстри прически се разхождат те.

Не става въпрос за дължина на косъма или прическа, а за цветове, които могат да са синьо, зелено, лилаво или пък преливаща комбинация от всички тях.

Спокойно можем да прибавим и оранжево, жълто и т.н., но те се срещат редовно и при нас, жените. Важното беше да подчертаем, че модата в прическите на младежите са странните цветове и отново 100 на 100 бихте се изненадали как ги постигат - чрез степчета!

Онези пакетчета с прахообразна субстанция, на които пише Step (или други марки със същото или подобно съдържание) и които след като се разредят с вода, се превръщат в безалкохолна напитка...

Да, сигурно ви се струва леко безумно, но пък от друга страна няма данни този начин на боядисване на косата да уврежда по някакъв начин косъма. Което в никакъв случай не може да се каже когато става въпрос за боядисване на косъма с конвенционална боя за коса. Колко вредна е настина боята за коса?

Освен амоняк, тя съдържа в себе си силикони, парабени и всякакви други синтетични добавки, които бавно, но трайно увреждат косата. Той се накъсва, изтънява, губи блясъка и жизнеността си. Накрая се оказвате с изтощена коса. Нерядко се появява и косопад.

Не вярвайте на рекламите, че след като имат добавени етерични масла в тях, боите изведнъж стават не само щадящи, но дори и подхранващи. Това просто няма как да стане, когато говорим за ямонячна боя са коса.

Боя за коса

Достатъчно е да погледнете в Чичко Гугъл какво представлява амонякът и за какво се използва и вероятно ще се изненадате, че ако вдишате прекалено голямо количество от него, можете дори да умрете. А всеки път, когато боядисвате косата си, вие вдишвате амоняк...

Всичко казано дотук се отнася само за боите, които съдържат амоняк. Да, вредни са и то много! Но, за щастие, има и такива бои, които се произвеждат от натурални съставки и не съдържат амоняк, силикони и парабени.

Те не увреждат косъма и (ако са качествени) наистина, са в състояние да го подхранят. При тях рисковете от алергии са сведени до минимум и вие можете наистина да се радвате на жизнен, здрав и лъскав косъм, който освен това е и боядисан.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати