Как да подобрим еластичността на кожата?

Еластичност на кожата

Идеята за вечната красота и младост вълнува човечеството от векове. Още от времето, в което Клеопатра се къпела в мляко, за да бъде винаги мека и свежа нейната кожа, до днес, когато всяка жена е готова да изтърпи и нетърпимото, но за бъде красива.

Ходът на времето си казва думата и често кожата е белегът, по който можете да се ориентирате за възрастта на една дама. Бръчките, тъмните пигментни петна, липсата на жизненост са само част от бонусите, които годините прибавят към визията ни.

Решение има и то се крие в подобряване еластичността на кожата. Но как да се случи това?

Хранене

Еластичност на кожата

Балансираната диета и здравословно хранене ще се отразят на състоянието на целия организъм. Откажете се от захарта, мазните храни и ще забележите подобряване еластичността на кожата.

Колаген

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан при животните. Той укрепва кръвоносните съдове и има водеща роля в развитието на тъканите. След 25-тата година производството на колаген в организма намалява с 1.5% на година и до достигане на 60-годишна възраст той е изчерпан наполовина в организма ни. Този елемент трябва да бъде компенсиран, което обикновено става с помощта на специализирани препарати.

Хидратация

Съществуват безброй ползи от водата. Водата е жизненоважна не само за правилното протичане на основните жизнени процеси, но и за добрата еластичност на кожата. За дневна норма за прием на достатъчно вода се считат поне 8 чаши, но това е само ориентировъчно количество. При повишена физическа активност, както и през топлите дни, нуждата от вода се повишава. Достатъчно е да имаше шише с прясна вода на бюрото си и редовно да отпивате от него.

Хормони

Еластичност на кожата

Редовното проверяване на стойностите на хормоните – поне 2 пъти годишно е напълно достатъчно, за да сте сигурни, че липсата на еластичност на кожата ви не е в резултат на хормонален дисбаланс. Особено по време на менопауза при жените производството на естроген намалява драстично. Естрогенът е пряко свързан с производството на колаген, за който вече говорихме по-горе. Установяването на хормоналните проблеми се прави от специалист – гинеколог или ендокринолог и не се влияе от самолечение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати