ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Грижа за кожата на краката

Грижа за кожата на краката

Грижа за кожата на краката
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Пределно ви е ясно, че за да имате стегнати крака и изваян силует, трябва да се грижите за тях и да спортувате. Тук обаче ще се съсредоточим върху това какви грижи трябва да полагате за кожата на краката си, защото тя е не по-маловажна за красивия им вид.

Научете се да не използвате сапун по време на къпане, а душ гел. Знаете, че обикновеният сапун може да е причина за суха кожа и това важи в пълна сила и за краката.

Поне веднъж седмично (най-добре 2 пъти) употребявайте ексфолиант, който да премахва мъртвите клетки от кожата на краката ви. След подобни процедури е абсолютно задължително да използвате и хидратиращ продукт (мляко, крем, лосион) за тяло, с който да намажете кожата на краката.

Към специфичната грижа за кожата на краката често влизат в действие и мазилата против целулит или стрии. Разнообразието от предлагани продукти и марки е огромно, но е важно да ги използвате спрямо инструкциите им за употреба. Това важи и за душ геловете, скрабовете и лосионите, които стягат кожата.

Но грижата за краката не се изчерпва дотук. Свикнали сме, и то напълно неоправдано, да не отделяме прекалено малко внимание на стъпалата си. Хукваме при педикюриста чак когато видим, че ходилата ни са прекалено загрубели или пък, че ноктите ни са ужасни, а наближава времето за сандалите и джапанките.

Грижа за кожата на краката

Ходилата се нуждаят от всекидневни грижи точно заради факта, че кожата ни там е по-загрубяла. Научете се винаги след къпане да изсушавате добре стъпалата си като обръщате внимание и на разстоянието между пръстите. След това нанесете крем за крака и масажирайте в продължение на няколко минути. Масаж на краката е едно от най-добрите неща след горещ душ. Внимавайте единствено ако ви предстои наистина да излизате боси навън, защото лесно можете да се подхлъзнете. По-добре обуйте чорапи.

Ексфолирането на ходилата със също трябва да е редовната грижа за крака. Понякога се налага и използването на пемза или пила за пети, но колкото по-често хидратирате кожата на стъпалата си с крем, толкова по-рядко ще се налага да предприемате по-сериозни грижи в тази насока.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest