Лесни стъпки за здрава и красива коса

Красива Коса

Има една известна максима, която започва с:По дрехите посрещат... Тя може да се перифразира като: По вида посрещат... А кое е първото във вида на всеки човек, което прави впечатление? Разбира се, косата!

Тя е своеобразна визитка, особено що се отнася до жените. Една красива коса говори за добро здраве и променя външността в положителен смисъл. Грижи за косата трябва да полагате ежедневно, защото стресът, замърсеният въздух, нездравословното хранене и некачествената козметика се отразяват много зле на растежа и състоянието ѝ.

Едно от най-често срещаните състояния е косопад. Смята се, че падането на 100 косъма на ден е нормално, тъй като косата непрекъснато се обновява, редувайки регрес и регенерация на космите.

Когато обаче падат много повече от 100 косъма, става въпрос за проблем, на който трябва да се открие причината и да се отстрани. Ако не става въпрос за заболяване, то има лесни стъпки, с които да се заздрави косата. Ето няколко лесни стъпки за здрава и красива коса.

Здрава Коса

Ако забележим, че косата капе усилено, страдате от сърбящ скалп, или ползваната козметика не ни понася, нужно е да се посъветваме с дерматолог. Той ще провери здравината на фоликулите и ще ни предпише необходимите козметични продукти според състоянието ни.

Правилното подхранване на косата е от голямо значение за здрава и красива коса. Тя се нуждае от естествени мазнини, за да расте здрава и силна. За тази цел може да се използва козметика, подходяща за поддържане на омазняването на косъма.

Олиото за масаж на главата е много добра идея, тъй като освен нанасянето на необходими мазнини, масажирането на скалпа, за да може то да проникне в косъма, има благоприятно въздействие върху състоянието на косъма и кожата на главата. Маслата не само подхранват косата, но и стимулират кръвообращението в скалпа. Масажът с кокосово, бадемово или лавандулово масло бори косопада.

Миене на косата

Важен е въпросът с миенето, когато искате здрава и красива коса. Ежедневното използване на шампоани води до суха, изтощена коса. Сулфатите и другите вредни съставки в шампоана за коса са опасни и затова миенето е добре да бъде на два или три дни. Изборът на шампоан също е важен, като превес трябва да се дава на тези с натурални съставки.

Използването на балсам за коса е ключов фактор за здрава и красива коса, тъй като той задържа влагата в косъма и освен това осигурява защита от слънчевите лъчи и замърсяването на околната среда.

Поддържането на подходящ хранителен режим с много витамини, минерали и полезни вещества също благоприятства доброто състояние на косата, а за системните грижи косата се отплаща с красива и бляскава визия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати