Спрете така бързото омазняване на косата

Мазна коса

Склонната към бързо омазняване на косата е проблем, с който се сблъсква голяма част от дамите. Ужасно е, когато след изминаване на косата още на другия ден тя не е в перфектния вид, в който би трябвало да бъде. Закъсняваш, трябва да я вържеш на опашка, но не се харесваш, сменяш визия и прически, и губиш време. Това е много досаден проблем, с който обаче може да се справите. Е, дами, ето как може да преборите бързото омазняване на косата и винаги да бъдете с блестяща и красива коса.

Вслушвайте се, щом някой ви каже, че не трябва да миете косата си толкова често – колкото и абсурдно да ви звучи, той е прав. Честото миете отнема естественото омазняване на скалпа и предизвиква тялото да си го набави само. Ето защо, косата се омазнява по-бързо. Това, което трябва да направите, е постепенно да разредите измиванията, за да възвърнете естествената способност на скалпа да си набавя тези секрети сам.

Ако имате мазна коса, внимателно изберете шампоана и останалите козметични продукти, с които ще третирате косата. Не си взимайте такива, осигуряващи блясък, тъй като те съдържат масла, които ще предизвикат омазняване на косата още повече. Ограничете препаратите, които нанасяте върху нея до минимум и ползвайте такива за вашия тип коса.

Нека имате под ръка сух шампоан. Той възвръща хубавия вид на косата за нула време. Нанесете в корените, разрешете и отново се радвайте на чистата си грива. Сухият шампоан помага при екстремни ситуации, когато ви изникне нещо спешно или закъснявате и банята е последната ви грижа.

Мазна коса

Добре е да миете косата си с малко шампоан, разреден с вода. Мийте я с топла, не гореща вода. Разнесете от корените към върховете, не правете косата на топка. Оставете дължината ѝ и изплакнете възможно най-бързо. Добре е да завършите измиването със студена вода. По този начин порите ще се запушат и ще се ограничи омазняване на косата. Ако, обаче, не можете да издържите, редувайте хладна и топла вода.

Хубаво е да ползвате сешоар по-рядко. Оставете косата да изсъхне естествено, особено през лятото. Термичната обработка с уреда стимулира жлезите, отговорни за омазняването, така че, той определено не е добра идея, особено ако по принцип имате мазна коса.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати