ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лесно изправяне на косата без преса

Лесно изправяне на косата без преса

Изправяне на косата

Любимата, красива, права коса винаги е била и ще бъде модерна. Лесна и бърза прическа, тя придава неустоим чар на цялостното излъчване на всяка дама. Всеки тип коса си има своя характер и се нуждае от специални грижи за коса, които нейната собственичка е длъжна да осигури.

Сигурно и вашето шкафче е пълно с какви ли не козметични продукти за подсилване, подхранване на косата, растеж и т.н. Те, обаче, няма да ви свършат никаква работа, ако междувременно увреждате гривата си, изправяйки я с преса за коса. Да, това е най-лесният начин, но термичната обработка нанася щети върху косъма.

За щастие, има начини, чрез които може да носите любимата си прическа и да не навредите на косата. Иначе казано, можете да изправите косата си и без преса – така ще ѝ придадете желания вид, без да затормозявате косъма. Ето как да извършите лесно изправяне на косата без преса.

1. Заредете се с продукти за права коса – шампоан, балсам, маска, серум и т.н., нека всички те бъдат разработени специално за това.

2. Подсушавайте косата с микрофибърна кърпа, която абсорбира лесно водата и изсушава косата много бързо. Освен това този материал не накъдря косата, както останалите кърпи. Много полезен продукт за домашно изправяне на косата без преса.

3. След като сте подсушили косата с микрофибърна кърпа, я навийте с пластмасови ролки. Материалът тук е важен, тъй като за разлика от дунапреновите, пластмасовите украшения ще изправят косата, няма да я накъдрят. Нека те бъдат колкото се може по-широки. За дълга коса, са необходими около 6.

Изправяне на косата

4. Решете косата, докато не изсъхне. Обърнете главата надолу и сресвайте кичурите, докато не станат напълно сухи. След като се изправите, ще имате права и красива коса с обем – всичко необходимо за един блестящ външен вид.

5. Прав ефект се получава и със сешоара, но използвайки студената, не топлата струя въздух. Като помощници в изправяне на косата може да ползвате четка или собствените си пръсти. След като косата е суха, а прическата оформена, може да фиксирайте със серум за изправяне, с който да пригладите стърчащите връхчета, ако има такива.

Стига да искате, може да постигнете модерна визия, без да увреждате косата си. Правата коса е на пръв поглед проста прическа, която обаче ви прави зашеметяващи и е подходяща за всяка визия. Имайте го предвид, когато ви предстои важна среща и се чудите какво да направите с нея този път.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати