Как да си заздравим ноктите

Заздравяване на нокти

Добре поддържаните ръце на жената се определят от грижата за ноктите, защото те са това, което веднага се забелязва. Красивият маникюр и здрави нокти винаги оставят добро впечатление.

Нездравословното хранене и домакинската работа често са причина за отслабване на нокътната плочка. Чупливите нокти са най-често срещаното явление, защото те стават меки и изсушени от миещите препарати.

Има обаче прости начини за поддържане здравината на ноктите в домашни условия. Ето как да си заздравим ноктите!

1. За заздравяване на ноктите налейте в съд растително масло, смесете с няколко капки лимонов сок. Всяка вечер преди лягане поставете ръцете си в съда и ги дръжте 15 минути. Ако искате да е по-ефективно действието на тази процедура, не отмивайте сместа от ръцете, а поставете памучни ръкавици на ръцете си и спете с тях.

2. Желатинът е идеално средство за заздравяване на ноктите в домашни условия. Разтворете в съд малко желатин. Температурата трябва да е поносима за ръцете. Поставете ръцете си за 15-20 минути. Изплакнете с вода. Тази процедура трябва да се прави 2-3 пъти в седмицата.

Лайка

3. Направете си отвара от лайка, корен на репей и живовляк. Билките ще намерите в билковата аптека. Сварете ги за 10 минути и прецедете отварата. Дръжте ръцете си вътре за 10 минути. После изплакнете и нанесете овлажняващ крем.

4. Да се възстанови разделянето на ноктите, е възможно само с лимон. Разрежете го на половина. Във всяка от тях вкарайте пръстите си и задръжте 5 минути. Всяка половинка ще ви стигне за 5 до 7 процедури. Кората на лимона е източник на витамин С, който е полезен не само за ноктите, но и за кожичките на ноктите около тях.

5. Лимонът оказва цялостно полезно действие върху ноктите, ако се прави масаж с лимонова кора. Правят се леки и бавни движения с кората на лимона по ноктите нагоре и надолу. После трябва да се ползва овлажняващ крем. Масажът подобрява циркулацията на кръв, усилва кръвоснабдяването в основата на ноктите.

6. Най-достъпният и ефективен начин за заздравяване на нокти са солените бани. Една супена лъжица сол се разтваря в съд с гореща вода и в него се потапят краищата на ноктите. След това трябва да се втрие в кожичките около ноктите подхранващ крем за ръце или нокти.

Заздравяване на нокти

7. Ако искате да поглезите ноктите си и кожата на ръцете си, то използвайте подхранващо маслиново масло. То е по-скъпо, но е с изключително полезно действие. Освен че в него има много витамини, то притежава свойството да бъде проводник на полезните вещества до ноктите на ръцете. Един-два пъти в седмицата нанесете на ръцете и оставете да подейства през нощта, като сложите памучни ръкавици. Това ще ви осигури здрави нокти.

8. Полезно е да си направите и вана с картофено нишесте. Сварете картофите, но не хвърляйте водата. Потопете в нея ръцете си за 10-15 минути. После нанесете овлажняващ крем.

С тези прости и лесни стъпки ще се радвате на здрави нокти винаги.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Определено всичко зададено е заздравяващо и то доста ефективно, но съм най-доволна с лимона. И определено ежедневното поддържане и подхранване на ръжцете също има значение.
0
0