Най-честите грешки при грижата за косата, кожата и зъбите

Кожа

За да се имате добър външен вид, са нужни системни грижи. Редовното поддържане на косата, кожата и зъбите създава приятната визия на всеки човек. В тези грижи обаче трябва да се внимава, за да не се допускат грешки, които да обезсмислят усилията, положени до момента. Ще представим някои от системно допусканите грешки при грижата за косата, кожата и зъбите.

Миене на зъбите непосредствено след консумация на напитки

Всички знаят, че газираните напитки, кафето и плодовите сокове съдържат киселини и захар, които рушат зъбния емайл. Миенето им обаче непосредствено след като се употребяват такива напитки е неуместно, защото това премахва най-горния слой на зъбния емайл, който е бил в контакт с веществата и е в по-размекнато състояние заради това. По-добър вариант е изплакване на устата с вода, а миенето на зъби да става на по-късен етап.

Влизане в басейн със суха коса и кожа

Една от често срещаните грешки при грижа за кожа. В басейните има много химикали, с които водата се пречиства от бактериите, но те са вредни за кожата и косата. Затова преди да влезете във водата, ползвайте душа, защото иначе кожата и косата ще поемат всички химикали от водата.

Прекаляване с шампоан

Душ

Една от най-популярните грешки при грижа за коса. Когато ползвате шампоан за коса, миещото средство сваля заедно със замърсяванията и полезните мазнини, които смазват косъма и осигуряват неговата еластичност и здравина. Според проучванията честотата на миене на косата трябва да се съобразява с индивидуалните особености. Ежедневното миене се прилага при наистина екстремно замърсяване. Трябва да се отчита и фактът, че правата и рядка коса понася по-лесно ежедневното миене, докато при гъста и най-вече къдрава коса тази необходимост отпада, тъй при тях мръсотията не успява да навлезе в дълбочина. Миенето на косата трябва да е на всеки 3 дни.

Използване на затъпени ножчета за бръснене

Това е грешка, която се допуска от мъжете. Резултатът е възпаление на кожата на брадата и често инфектиране поради фини наранявания, нанасяни заради по-големия натиск при бръснене със захабено ножче. За жалост, това също е сред масовите грешки при грижа за кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати