6 ефективни начина за премахване на упоритите косми по тялото

Кола маска

Без значение колко често и с какво обезкосмявате различните части на тялото си, с възрастта и състоянието на хормоните, те могат да станат по-дебели, гъсти и упорити.

Тук вмъкваме една забележка: ако забележите необичайно окосмяване по гърдите, гърба и по-изразено такова на лицето, направете си кръвен тест, за да разберете нивото на хормоните. При 5 до 10% от жените се наблюдават големи количества тестостерон или други мъжки хормони, които хиртуизъм, заболяване, свързано с прекалено окосмяване.

Без значение от причина, ето 6 ефективни начина за премахване на упоритите косми по тялото.

Лазерна епилация

Фотоепилация

Лазерът уврежда косъма по начин, по който той не може да израсне отново. Този тип епилация е скъп, но ефективен. Той дава възможност за трайно обезкосмяване. Може да се прилага върху: горна устна, брадичка, крака, ръце, подмишници, бикини зона. Постоянни резултати се постигат след няколко сеанса. Не е ефективна при жени с тъмна кожа или при такива с много светли косми.

Елетролиза

През игла преминава електрически ток, който унищожава корена на косъма, след което косъмчетата се премахват с пинсета. Според дерматолозите това е най-ефективният метод за трайно обезкосмяване, но е по-малко популярен от лазерната епилация, тъй като е болезнен и процесът е по-бавен. Може да се прилага върху: вежди, бакенбарди, брадичка, зърна. Действа върху всеки цвят кожа и косми.

Обезкосмяване с конец

Един от ефективните начини за обезкосмяване. Онези, които го правят, издърпват усуканата част на конеца по продължение на зоната, която искат да почистят. Трябва да се получи нещо като мини ласо, което да хване косъма здраво и да го издърпа. Използва се при всяка зона на лицето. Бъдете внимателни, защото този метод може да доведе до зачервяване или обриви.

Кола маска

Друго много известно средство за обезкосмяване. Върху тялото се поставя слой от предварително загрят восък, отгоре се поставят специален тънък лист, за който се залепят космите. Кола маската ги издърпва от корена. Може да се ползва за бикини зона, крака, ръце, подмишници. Някои хора, особено тези с чувствителна кожа изпитват болка при тази процедура.

Дермапланинг

Химическо премахване на космите със скалпел. Колкото и страшно да звучи, не е. Извършва се върху лицето и е напълно безболезнено премахване на упорити косми.

Епилатор

Епилатор

Най-често практикуваният метод – епилация вкъщи с епилатор. Може да премахвате нежеланото окосмяване навсякъде и по всяко време. Всичко е във вашите ръце. Най-удобният метод, който обаче не води до трайно, а до временно обезкосмяване. С епилатор може да се третират всички части на тялото. Уредът е подходящ за премахване на упорити косми.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати