Упражненията за лице на Меган Маркел, с които изглежда толкова млада

Меган Маркъл

Лицето е първото нещо, което човек вижда. Затова не е изненада, че повечето хора са обсебени на тема бръчки и добре изглеждаща кожа на лицето. Всеки би искал да има колкото е възможно по-гладка и млада кожа. В това число явно влиза и омъжената за принц Хари херцогиня на Съсекс Меган Маркъл.

36-годишната (да, наистина, тя е на 36 г.) говори открито за страстта си към здравословния начин на живот, фитнес и красота. Тя е привърженик на почти веган диета и минималния грим, който демонстрира естествените ѝ лунички.

Що се отнася до лицето ѝ, Меган Маркъл е явно благословена от генетиката, но се оказва, че и тя има своята малка тайна.

Правя лицеви упражнения на една от любимите ми естетисти, Никола Джос, признава Меган Маркъл. Кълна се, че работи толкова безотказно, колкото глупаво се чувствате, докато се упражнявате.

Според красивата съпруга на принц Хари техниката, която Джос описва е нещо като естествен лифтинг, който помага за изглаждане на бръчки. Тя признава, че използва лимфен масаж отвътре и навън, за да изтласка мускулите.

Меган Маркъл

Когато мускулът е напрегнат, то той образува токсини, които оказват неблагоприятно въздействие върху кожата. Когато в кожата има токсини, тя може да се замърси, затова премахваме всичко това, казва и самата Джос.

Наистина ли упражненията за лице или йога за лице работят?

Изглежда, че може да има някаква истина в техниката. Изследване от 2018 г. от Университета по медицина в Северозападния университет установява, че 30-минутната физиотерапия, продължила над 20 седмици, подобрява външния вид на жените на средна възраст.

Теорията е, че изграждането на мускули под кожата помага на лицето да изглежда по-пълно, противодействайки на загубата на мазнини и еластичност на кожата в тази област. За да изпробват тази идея, учените са накарали участниците да изпълняват 32 различни упражнения за лице, всеки за около минута.

Жените правели упражненията ежедневно през първите осем седмици и всеки ден през седмица след деветата седмица. Както дерматолозите, така и участниците съобщават за подобрение в снимките преди и след това, а средната възраст на жените намалява с почти три години.

Сега има някои доказателства, че упражненията за лицето могат да подобрят външния вид на лицето и да намалят видимите признаци на стареене, казва ръководителят на изследването д-р Мурад Алам за резултатите.

Масаж

Упражненията за лице увеличават и укрепват мускулите на лицето, така че лицето става по-стегнато и изглежда по-тонизирано. С течение на времето се оформя като по-младо изглеждащо. Алам подчертава обаче, че констатациите ще трябва да бъдат потвърдени в много по-голямо проучване

Вероятно хората, които извършват упражнения за лице, също са по-усърдни за грижата за кожата и предпазват кожата си от слънцето, което може да обясни резултатите от това проучване, казва още д-р Джошуа Зейхнер от Ню Йорк.

Бихте ли опитали йога за лице?

Ако все още искате да опитате упражнения за лице, Джос неотдавна сподели някои от любимите си техники за масаж на лице в Instagram. Използвайки етерично масло или крем за лице, прекарвайте времето си в масаж на лицето, за да подхраните и възстановите жизнеността на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
12.12.2018 23:54
Лицето на Меган въобще не изглежда добре. Кожата на лицето и е груба , пъпчива, увяхнала, с леки бръчици. Има вече ,,пачи крак,, и ясно изразени торбички и бръчки под очите. С една дума - лице на позастаряла жена. Не ми я хвалете.
0
0