Как да премахнем петната по кожата?

Петна по кожата

С годините постепенно разбирате, че бръчките могат да ви накарат да изглеждате много по-възрастни, отколкото сте наистина. Има обаче и други виновници, които също могат да добавят няколко години към вашия външен вид. Един от тях са тъмните петна по кожата ви.

Те се най-често срещани при хората над 50-годишна възраст, но това не е задължително. И по-младите хора могат да ги получат, особено ако прекарват много време на слънце.

За щастие, има различни лекарства, локални продукти и козметични процедури, които биха могли ефективно да накарат неприятните петна по кожата да избледнеят или да бъдат трайно премахнати. Най-добрият вариант, за да се отървете ефикасно и по щадящ кожата начин, а и цялостното ви здраве, е като използвате натурални продукти. Вижте няколко трика как да премахнем петната по кожата?

Използвайте продукти, съдържащи гликолова киселина

Гликоловата киселина е вид алфа хидроксинова киселина, която се използва често при химически пилинг. Тя действа чрез ексфолирането на кожата, като по този начин забавя преждевременното стареене. Намира се под формата на крем за лице или лосион, които обикновено се нанасят и се оставят на кожата за няколко минути, преди да бъде изплакнат.

Използвайте слънцезащитни средства

Слънцезащитните продукти няма да помогнат за намаляване на съществуващите старчески петна, но това ще попречи на създаването на нови (тъй като те са причинени предимно от увреждане от слънцето). Тези продукти ще предотвратят също появата на по-тъмни или по-забележими петна по кожата.

Използвайте алое вера

Алое Вера

Алое вера се използва за лечение на редица кожни заболявания. Използва се и като средство за премахване на петна по кожата. Просто разтривайте малко пресен гел от алое вера (взет директно от растението) върху засегнатата област. Тъй като сокът от алое вера е много нежен и щадящ, няма нужда да се изплаква. Ако нямате достъп до гела от растението, можете да купите пресен сок.

Използвайте лимонов сок

Лимоновият сок съдържа лимонена киселина, която може да помогне за избелване на старческите петна. Просто смесете малко тоалетно мляко и лимонов сок, нанесете върху кожата и оставете сместа да престои половин час. След това изплакнете с топла вода. Правете процедурата по два пъти на ден, докато петната изчезнат.

Мед и кисело мляко

Домашна маска от мед и кисело мляко се смята за полезна, когато става дума за намаляване на старческите петна. Просто смесете равномерни части от мед и обикновен кисело мляко и нанесете директно върху петната по кожата. Оставете сместа за 15-20 минути, преди да изплакнете. Правете това два пъти на ден.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати