Как да се справим със стомашния дискомфорт

Стомашен дискомфрот
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Всички познаваме онова неприятно чувство за стомашен дискомфорт, съпътствано от подуване, болки в стомаха, гадене, усещане за тежест в стомаха, газове. Обикновено, ако не на някакъв изразен здравословен проблем, това се дължи на лошо храносмилане, преяждане, консумация на вредни храни, недобро комбиниране на продукти. В случай че за стомашния дискомфорт сте си виновни самите вие, можете да направите няколко неща.

Първото нещо, разбира се е да промените своите хранителни навици – трябва да се храните по-често и по-малко. Тоест, може да хапнете от 3 до 5 пъти на ден, без да се тъпчете и така продуктите ще имат своето време да се разградят и да не се задържат в стомаха, създавайки чувство на тежест.

Алкохолът също носи негативни усещания, така че е добре да го избягвате. Вредите от алкохол са познати на всички. Легендата за чашата червено вино за вечеря също не е за предпочитане, тъй като точно тази напитка може да доведе до диария, стомашно разстройство и тежест.

Не прекалявайте и с традиционните подправки – олио, сол и оцет. Ако се консумират в големи количества, те могат да раздразнят стомаха.

Правилото да не вечеряте точно преди лягане не е измислено случайно. Нощното хранене има своите вреди за здравето. Хубаво е последното ядене да бъде поне около 19 часа, за да може да осигурите на тялото си необходимото движение и време за правилно храносмилане.

Съществуват някои натурални средства за справяне със стомашния дискомфорт.

Джинджифил

Джинджифил

Джинджифилът е едно от тях. Той притежава чудотворни здравословни свойства и може да намали възпалението, да допринесе за по-лесното храносмилане, за предотвратяване на газовете и подуването.

Мента

Ментата е другата ароматна билка, която лекува стомаха. Тя може да се справи със симптоми като гадене, болка, тежест, газове, стомашни киселини.

Препечена филийка

Препечената филийка хляб може да направи чудесна след луда, купонджийска нощ. Тя може да ви отърве от гаденето след прекаляване с алкохола, както и да намали болките в стомаха.

Газирана вода

Газирана вода

Газираната вода също може да облекчи чувството на тежест и болка в стомаха. Тя е добро средство за справяне със стомашен дискомфорт. Освен това, тя помага и при стомашни киселини.

Kомпрес

Метод, който може би сте чували и който също облекчава болката, е свързан с поставянето на топъл компрес върху коремната област. Оставете за няколко минути, докато се почувствате по-добре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати