Йога пози срещу болки в гърба

Йога

Болките в гърба могат да произтичат от прекалено натоварена тренировка, цял ден седене на стола пред бюрото или от стресиращия и натоварен график. Независимо на какво се дължат, правилното разтягане може да ви помогне да се освободите от натрупаното напрежение.

И тук е мястото на йогата. Практикуването на някои пози може да направи чудеса за облекчаване на болки в гърба и болки в кръста. Но трябва да сте внимателни и да се посъветвате със специалист, за да не си навредите.

Следните йога пози срещу болки в гърба ще ви помогнат да се справите с дискомфорта. Не бързайте, когато ги изпълнявате и правете паузи между тях с поне 10 вдишвания.

Разширена детска поза с блокчета

Детската поза е основна и помага за удължаване на торса. Застанете на колене и длани. Сложете две тренировъчни блокчета на разстояние едно от друго пред себе си. Поставете длани върху тях и притиснете бедрата назад и надолу към петите. Натиснете длани върху блоковете, стегнете ръцете и разтегнете страните на торса.

Трики кити

Тази поза стабилизира средната част на тялото, бедрата. Помага при болки в раменете. Застанете на колене и длани на пода. След това вдигнете единия крак назад и хоризонтално на пода, като изпънете коляното, а пръстите сочат към пода. Изпънете напред срещуположната ръка. Задръжте няколко секунди, след което сменете крака и ръката. Опитайте Трики кити - една от добрите йога пози срещу болки в гърба.

Напад с усукване

Тази поза помага за стабилизиране на средната част на тялото и за загряване на гръбнака и краката. Застанете на длани и колене. Лявата ръка сложете върху изправен блок за тренировка, стъпете с десния крак, а на левия изпънете коляното, като стъпите на пръсти. Сложете дясната ръка на кръста и се извъртете на дясната си страна. Сменете ръцете и краката, като преминете през подпиране с ръце на пода.

Кобра

Йога

Ако болките в гърба са в резултат от лоша позиция на тялото, тази поза може да ви помогне за изправяне на гърба и за подсилване на областта. Легнете с лице надолу, като опрете челото в пода. Поставете дланите от двете страни на тялото, в средата на гръдния кош. Краката и стъпалата са изпънати и опрени в пода. Отблъснете горната част на тялото, като изпънете лактите, без да местите краката. Направете 5 до 10 дълбоки вдишвания, преди внимателно да легнете отново на пода, поставяйки главата на една страна.

Вариация на триъгълник на стена

С тази поза ще удължите и укрепите страните на тялото, ръцете и краката. Изправете се до стената, разтворете краката широко. Дясната длан подпрете на стената и плъзнете леко нагоре. Изпънете леко левия крак, за да разтегнете тялото. Постепенно вдигнете лявата ръка нагоре, като я изпънете докрай с изпъната и обърната навътре длан.

Конструктивна почивка

Тази поза успокоява мускулите на бедрата, корема. Помага при болки в гърба. Легнете на пода по гръб, ръцете са опънати от двете страни на тялото с опрени в пода длани. Краката са сгънати в коленете, стъпалата са опрени в пода и раздалечени едно от друго, като разстоянието е по-голямо от ширината на бедрата. Ако ви е удобно, оставете коленете да паднат заедно навътре едно към друго. Оставете краката да поддържат тежестта си един на друг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати