Какво представлява плодородният прозорец?

Плодородният прозорец ще ви помогне да забременеете по-лесно

Хората отдавна са казали, че книгата и знанието като цяло, са прозорец към света. Чували сме и че ако сънуваме прозорец, то ни очаква голям късмет в любовта. Но напоследък все повече се говори за плодороден прозорец, а са малцина онези, които имат представа какво е това.

Дали той е свързан с предстояща плодородна година, през която няма да ни се налага например да закупуваме черешите на 10 лв. за килограм, или е нещо съвсем друго? Тук ще се опитаме да ви запознаем с това какво представлява плодородният прозорец.

Да, за да се нарича плодороден прозорец, той наистина е свързан с плодородието, но не по отношение на това дали се очаква добра реколта от плодове и зеленчуци. Става въпрос за плодородието на жената и за това кога тя има добър шанс да зачене. Като под добър не се има предвид дали тя ще зачене някое бъдещо генийче, а дали самото зачеване е възможно и осъществимо.

За да сте чували приказки от рода на това, че знанието е прозорец към света, се предполага и че, сте наясно, че най-добрият момент за зачеване е по време на овулацията на жената. Това настъпва около 11-тия до 14-тия ден от месечния цикъл, в зависимост от самия цикъл на жената (дали той е стандартен- 28 дни, по-кратък или по-дълъг).

Но Майката Природа е благосклонна и е дарила жената и с т. нар плодороден прозорец, който е вид втори шанс да забременее, въпреки че не е в овулация. Този плодороден прозорец се появява около 2 до 10 дни преди или след овулационния период и отново зависи от редица фактори - както по отношение на началото и края му, така и по отношение на продължителността му. При някои жени плодороден прозорец има дори и когато те вече са в цикъл (имат мензис).

Понякога плодородният прозорец може да е по време на овулация

Ако искате да забременеете не се налага нон-стоп да правите сложни изчисления на това кога точно ще сте в овулация или пък кога ще започне и/или приключи вашият плодороден прозорец.

В аптеките се предлагат различни тестове, които ще ви помогнат в това начинание. Добре е също така да следите телесната си температура, т. нар. цервикална слуз, както и да си правите редовни изследвания на хормоните. А най-добрият съвет относно кога ще настъпи вашият плодороден прозорец, можете да получите от личния си гинеколог.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати