ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Постоянно усещане за студ - защо?

Постоянно усещане за студ - защо?

ХрисиХриси
Новак
31415
Постоянен студ
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Ако сте от хората, на които им е студено и през лятото в дадени моменти, вероятно много добре познавате постоянното усещане за студ. Винаги взимате със себе си връхна дреха, спите поне с 2 завивки и предпочитате шарената сянка пред плътната, нали? Каква би могла да бъде причината за постоянното усещане за студ, което изпитвате и дали трябва да се консултирате с лекар.

Безсъние

Ако не получавате достатъчно количество пълноценен сън, организмът се стресира и смущава. Частта от мозъка, отговаряща за телесната температура, спира да функционира правилно и създава постоянно усещане за студ.

Дехидратация

Дехидратация при чувство на студ

Както знаем, по-голямата част от човешкия организъм е съставена от вода и тя има огромно значение за неговите функции и процеси, в това число и за регулирането на температурата на тялото. Ако не приемате достатъчно течности, тялото ще бъде податливо на постоянен студ.

Мускулна маса

Мускулите произвеждат топлина, когато ги има, разбира се. Така че, ако ви е студено непрекъснато, може да започнете с посещенията във фитнеса, където цел номер 1 ще бъде – изграждане на мускулна маса.

Недостиг на желязо

Един от основните елементи за правилното функциониране на организма и силната имунна система. Липсата му нарушава дейността на кръвните клетки, което създавате постоянно усещане за студ.

Поднормено тегло

Поднормено тегло

Когато телесната маса е твърде ниска, няма мазнини, които да изолират тялото и да го предпазват от студа. Ако сте прекалено слаби, това може да бъде причина за дискомфорта, който изпитвате, а именно – постоянно усещане за студ.

Проблеми с щитовидната жлеза

И в частност с производството на хормона, който отговаря за метаболизма. Ако неговото количество не е достатъчно, то винаги ще ви бъде студено.

Лошо кръвообращение

Ако крайниците ви са непрекъснато ледени и не можете да ги стоплите, то значи циркулацията на кръвта е нарушена. Това може да бъде сигнал за сърдечен проблем, така че се консултирайте с лекар.

Диабет

Има видове диабет, които създават постоянно усещане за студ или болка. Може да ви побиват тръпки. Това състояние е свързано с болестта, така че посетете медицинско лице.

Липса на витамин B12

Витамин б12

Той се съдържа във всички животински продукти и отговаря за производството на червени кръвни телца, които от своя страна се грижат за поддържането на телесната температура. Ако ви студено непрекъснато, си набавете този витамин.

Вие сте просто... жена

Може би най-успокояващата и популярна причина за непрекъснатия студ. Това е така, понеже женския мозък пренасочва по-голямо количество кръв сърцето и мозъка, най-важните органи. За крайниците остава по-малко и обикновено те са студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати