Слабо момиче + алхокол = рак на гърдата

Слабо момиче + алхокол = рак на гърдата

Ако сте от закръглените дами, ето ви една причина да се радвате, че не сте в отбора на манекенките. Комбинацията слабо момиче и алкохол води до увеличаване на риска от развитие на рак на гърдата в по-зряла възраст с цели 5 пъти.

Това показа изследването на екип от учени под ръководството на Цзинмей Ли от Karolinska Institutet в Швеция. Те направили връзка мужду теглото в детска възраст и туморните заболявания в менопаузата.

Специалистите алармират, че случаите на напиванията сред подрастващите са се увеличили драстично. Има дори случаи на 11-годишни момичета, които пият по бутилка и половина вино на седмица.

Това количество е безопасното за една възрастна жена, обясняват експерти, но не и за момичетата в ранна детска възраст.

Слабо момиче + алхокол = рак на гърдата

Според учените жените, които са били слаби, когато са били на 7 години, са много по-застрашени от рак на гърдата след менопаузата.

А според статистиката във Великобритания всяка година над 600 жени умират от рак на гърдата. Като основната причината е злоупотребата със спиртни напитки, съобщава АФП.

Изследването е направено сред 2 818 жени с рак на гърдата и 3 111 здрави жени.

"Установихме, че едро телосложение на 7-годишна възраст върви заедно с намаляване на риска от рак на гърдата след менопаузата", казва д-р Ли.

Съществуват обаче по-стари изследвания, чийто резултати са противоположни на последното. А именно, че рискът от рак се увеличава при по-голямо тегло при раждане и наднорменото тегло след това.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати