ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Пастата за зъби докарвала артрит

Пастата за зъби докарвала артрит

Паста за зъби
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Пастата за зъби може да е полезна за тях, но в същото време да ви довлече ядове със ставите.

Някои болки и нарушения на подвижността на ставите могат да бъдат свързани с тази всекидневна процедура, пише специализираното издание Journal of Bone and Mineral Research.

Проблемите идват от пасти за зъби, които имат високо съдържание на флуор. Той може да предизвика скелетна флуороза. Флуорът е химичен елемент. А скелетната флуороза е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, който ги прави много слаби и чупливи. С годините флуоридите се натрупват в костите.

По принцип учените и лекарите са установили, че флуоридите лесно се предозират. До какво може да доведе това? Флуоридите причиняват артрит. Флуоридите са канцерогенни. Попадайки в клетката те увреждат генетичния ѝ материал. Според статистиката повече от 10 000 души умират всяка година от рак, дължащ се на флуориди.

При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност.

Когато флуоридът е във високи концентрации може да нарушава нормалното протичане на ензимните процеси в тялото, което допринася за нарушения в метаболизма. Това води до риск от заболявания като алергии, рак, Алцхаймер.

Миене на зъби

Учените са открили повишено съдържание на флуор в урината, кръвта и костите на пациенти, които си мият зъбите по 5-6 пъти дневно с флуорирана паста.

Но осем месеца, след като прекратили използването на тази паста, съдържанието на флуор в тъканите и биологическите течности на доброволците, се е нормализирало. Освен това изчезнали някои прояви на артрит и болки в шията.

Стоматолозите по принцип предупреждават, че ако натискате детето си да си мие зъбите по няколко пъти на ден с паста с добавен флуор, можете да му докарате флуороза. Изследването показва, че около 10% от децата страдат от флуороза на млечните зъби, а 25% употребяват 2 пъти по-голямо количество флуор в сравнение с препоръчителното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати