Хранене при стеснени кръвоносни съдове

Стеснените кръвоносни съдове са опасни за здравето

Атеросклерозата е процесът, при който се наблюдават стеснени кръвоносни съдове.

По този начин органите и тъканите ни не получават достатъчно кислород. За да се предотврати това заболяване, е много важна превенцията и профилактиката.

От особено значение е с какво се храним, как се храним и какво пием. Вижте храните, които помагат при стеснени кръвоносни съдове и също така са от полза в превенцията срещу това състояние.

Чесън

При стеснени кръвоносни съдове хапвайте повече чесън

Всеки е наясно с известните ползи от чесъна. Освен като основно средство срещу вируси и грип, чесънът помага и на кръвоносните съдове. Редовната консумация на този невероятен продукт подобрява обмяната на веществата, ще изчисти кръвоносните ни съдове от натрупаните мазнини и ще направи чудеса с тях. Към всички чудни действа, чесънът помага и за правилното съсирване на кръвта.

Мед

При стеснени кръвоносни съдове яжте повече мед. Този природен продукт не съдържа захар, но същевременно е много сладък и полезен. За разширяване на кръвоносните съдове може да използвате смес от мед и чесън, като за по-приятен вкус може да добавите и малко сок от лимон или друг цитрусов плод.

Фрешове

Фрешовете са от полза при стеснени кръвоносни съдове

Особено място при лечение на атеросклероза заемат пресните сокове. Те пречиства съдовете, укрепват ги, оказват регенериращо действие на клетките. Соковете се усвояват лесно и бързо и подобряват храненето на тъканите.

Вода

Приемът на вода е много полезен, независимо дали имате нужда от разширяването на кръвоносните съдове или не. Така че се старайте да пиете много вода през деня, за да не се дехидратирате.

Не на соленото месо!

Яжте по-малко месо, и то само варено, гответе го с малко сол. Най-добре приготвяйте храната без сол, след това посолявайте. Полезна е и рибата, но също варена или печена без масло.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати