Масло от черен кимион - ползи и приложение

Масло от черен кимион

Екзотично, популярно, здравословно, маслото от черен кимион има редица ползотворни качества, които съдействат за правилното функциониране на организма и често се оказват превантивна мярка срещу различни проблеми и заболявания. Чудотворните семена могат да променят изцяло начина ви на живот. Вижте как:

Превантивна мярка срещу рак

Според проучвания маслото от черен кимион намалява раковите клетки на половина. Благодарение на веществата, които съдържа то може да съдейства в борбата с рака.

Подобрява състоянието на черния дроб

Един от най-важните и подложени на непрекъснато натоварване органи. Ежедневно го обстрелване с алкохол и вредни храни, които в един момент ще нарушат правилната му функция. Черните семена могат да защитят черния дроб и да помогнат за негово възстановяване, ако вече е бил увреден.

Служи като превантивна мярка срещу двата вида диабет

Изследванията сочат, че етеричното масло от черен кимион има способността да действа като лекарствата за диабет, ето защо се препоръчва за неговото предотвратяване.

Използва се за сваляне на излишно тегло

Черният кимион се смята за едно от най-ефективните средства за отслабване. Нормализира кръвната захар и холестерола. Съдейства за по-бързото разграждане на глюкозата и за намаляване на апетита, създавайки чувство за ситост.

Средство срещу косопад

Ползите от маслото от черен кимион са наистина много. Благодарение на антибактериалните и антиоксидантните си свойства, черният кимион заздравяване косъма. Той е мощно средство в борбата с косопада.

Грижи се за кожата

Използва се при акне и псориазис. При ежедневно третиране на проблемните област, много скоро ще забележите ефективен резултат.

Маслото от черен кимион помага при акне

Облекчава стомашното неразположение

Известно е много полезно приложение на маслото от черен кимион. Помага при гадене, повръщане, диария и друг дискомфорт в областта на стомаха. Използва се като превантивна мярка срещу възпаления и проблеми като язва, гастрит, колит и други.

Намалява кръвното налягане

Маслото от черен кимион регулира нивата на кръвното и холестерола. Има положително въздействие върху сърцето.

Помага при репродуктивни проблеми

Регулирайки производството на тестостерон, черните семена имат добро въздействие върху проблеми, свързани с безплодие. При ежедневна консумация, те се отразяват положително както при мъжете, така и при жените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати