Златни рецепти за здраве и дълголетие

Осигурете си дълголетие с някои прости, но златни правила за здраве

Ние всички искаме да сме здрави и да живеем дълго. И по принцип знаем основните правила за постигането на тази цел. Но какво точно е необходимо, за да блесне кожата, фигурата да е зашеметяваща, настроението да е винаги радостно, а продължителността на активния живот да е над сто години?

Има някои златни рецепти за здраве и дълголетие, които всеки трябва да знае. Ето в какво се крие тайната на дълголетието:

Антиоксиданти

Въпреки че нашето тяло превръща храната в енергия, тя произвежда вещества, наречени свободни радикали. Счита се, че свободните радикали причиняват стареене и много заболявания като рак. За да неутрализира свободните радикали, тялото ви използва антиоксиданти - определени комплекси от витамини, минерали и ензими, които достигат до вас с храната, която ядете. Някои изследвания показват, че антиоксидантите могат да предотвратят хронични заболявания като сърдечни заболявания и диабет.

Има няколко начина да се осигури на организма антиоксиданти. Можете да ядете храни, богати на тези вещества. И можете да вземете подходящи витаминно-минерални комплекси, които сега са много. Но те трябва да се вземат внимателно, след консултация с добър лекар. И все пак - антиоксидантите действат продължително, т.е. не мигновено. Ефектът от добро здраве и дълголетие може да се постигне само с редовната им консумация.

Зелен чай

Консумирайте зелен чай, за да живеете по-дълго

Вече е точно доказано, че екстрактът от зелен чай е продукт, който е изключително важен за човешкото тяло. Има много научни доказателства и факти в негова полза. Активните съставки на зеления чай са мощни антиоксиданти и съдържат полифеноли и флавоноли. Една чаша зелен чай може да осигури 10-40 мг полифеноли и има антиоксидантно действие, много повече от броколи, спанак, моркови или ягоди.

По същество екстрактът от зелен чай е вещество с подмладяващ ефект. Има златни рецепти за зелен чай. Само когато се подготви правилно, тази напитка ще има полза и ще даде желания ефект. Основното правило е да се отцеди първата вода от чая. Това е, вряща вода, с която се излива върху чая трябва да се проведе в продължение на 5 минути и след това да се прецеди. И само тогава чаят може да пие безопасно.

Липопротеинови киселини

Те са изключително мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали в митохондриите и активира работата на клетките, които произвеждат енергия за всички човешки органи и тъкани. Някои учени смятат, че свободните радикали са основните виновници за стареенето на човека. Теоретично е доказано, че химически съединения, които не позволяват произвеждането на свободни радикали в достатъчни количества, са точно липопротеиновите киселини. Те са най-добрите оръжия против стареене. Те се срещат в продукти с растежен произход, консумирани сурови.

Хормони

Хормоните са химикали, произвеждани от организма за поддържане на органите в добро състояние. Тъй като нивото на определени хормони може да падне с възрастта, някои експерти смятат, че това намаление е отговорно за целия процес на стареене. Всъщност, хормоните са отговорни за всички процеси в организма. Ето най-важните:

· Тестостерон;

· Мелатонин;

· HGH.

Няма убедителни медицински доказателства, че тези хормони под формата на синтетични добавки имат подмладяващ ефект. Освен това, всички съдържащи хормони лекарствени препарати имат странични ефекти. Например, приемането на тестостерон в големи количества, дори и за кратко време, може да увреди черния дроб.

Нискокалорични храни

Избирайте нискокалорични храни за крепко здраве и дълъг живот

Различните подходи за забавяне на стареенето, намаляването на калориите се счита за златен стандарт. Стотици изследвания потвърждават ефективността на намаляване на приема на калории в няколко вида. Въпреки че ефектът от този метод е много по-голям от този на всички други налични методи, съществуват огромни трудности при неговото прилагане. Това е познато на всяка жена. Намаляването на калориите е добър начин за отслабване, но не само. Това е и наистина златна рецепта за здраве и дълголетие.

Как да живеем по-дълго

Стареенето е много сложен процес, който пречи на работата на много части от тялото ви. Няма начин да избегнете стареенето, но може да го забавите. Ето основните принципи и съвети за здраве и дълголетие:

· Поддържайте здравословно тегло;

· Упражнявайте всеки ден;

· Незабавно се консултирайте с лекар, ако имате заболяване;

· Откажете цигарите и избягвайте пасивното пушене;

· Поддържайте близък контакт със семейството и приятелите си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати