ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Ужилване от пчела лекува артрит и ревматизъм

Ужилване от пчела лекува артрит и ревматизъм

Пчела

Вероятно свързвате ужилването от пчела с болка и ужас, още повече, ако сте алергични към това. Оказва се обаче, че ужилването от тези насекоми е полезно за здравето.

В Китай в момента е абсолютен хит лекуването чрез ужилване от пчели. Нестандартният метод се практикува в клиника в Пекин, където пациентите се редят на опашки, за да ги... ужилят пчели!

Всъщност тази терапия не е нещо ново и революционно. Тя се прилага вече 3 хиляди години. Едва от 2007 година обаче е официално легализирана в Китай.

Лечението чрез ужилване от пчели се състои в поставянето на насекомите на определени точки по тялото. Токсинът, който те отделят, когато забият жилата си в тялото, е природно лекарство, разяснява Ройтерс.

Масаж

Дефакто лечението чрез ужилване действа на принципа на акупунктурата. С тази разлика, че вместо игли се използват жилата на насекомите.

При терапията пчелите биват поставени от лекарите със специални пинсети на точно определени точки. Насекомото инстинктивно ужилва и... умира. Жилото се оставя да престои в тялото на пациента за няколко часа.

Медиците в пекинската клиника са категорични, че ужилването е изключително ефективно при ревматизъм, артрит и ред други заболявания на костите.

Акупунктура

"Пчелната отрова подобрява циркулацията на кръвта, намалява възпалителните процеси и облекчава болката", казва доктор Уан Дзин.

Пчелите за лекуване са отгледани в лабораторни условия в Италия. Жилата на хибридните насекоми са дълги 0.3 мм, а при съприкосновението с човешката кожа отделят около 0.3 мг токсин.

При възрастен пациент е позволено да бъде ужилван дори повече от 100 пъти, но при деца, при които също се прилага тази терапия, има ограничение до пет ужилвания.

Хан Ли Дъ е имал възпаление на вените, причинено от диабет. След като се подложил на седем процедури в клиниката, той отчел подобрение. "Чувствам краката си леки, не се подуват и ми е по-лесно да ходя", разказва той.

Според китайските лекари над 90% от пациентите им са почувствали облекчение на болежките си или подобрение. Цената на лечението е 18 долара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Арабаджиев
Арабаджиев
22.12.2014 15:21
Да ми се обаждат пациенти. Имам над 2 000 000 пчели и ще ги лекувам почти безплатно. А и пчелите ми са БИО
1
0