Защо е важно да консумираме рибено масло?

Консумирайте рибено масло за здраве
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Рибеното масло е сред най-често консумираните хранителни добавки. То е богат източник на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за поддържането на добро здраве.

Освен добавки, мастните киселини можем да си набавим и с храната – основно чрез по-мазните риби, каквито са сьомгата и скумрията. Ако не консумирате риба достатъчно често обаче, или поне 2 пъти в седмицата, приемът под формата на добавка може да помогне да набавим всички ползи за организма си.

Рибеното масло подпомага правилното функциониране на сърцето. Проучвания сочат, че хората, които приемат достатъчно количество омега-3 по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания. Високият холестерол е основен рисков фактор за развитието им.

Именно мастните киселини помагат в справянето с него – те повишават нивата на добрия холестерол, което води до автоматичен спад в нивата на лошия. Рибеното масло понижава кръвното налягане.

Омега-3 подобрява симптомите на някои психични разстройства. Сред заболяванията, които се повлияват най-добре, са шизофрения и биполярно разстройство. То намалява и риска за развитието на подобни проблеми.

Мастните киселини помагат в борбата с наднорменото тегло. В глобален план около 39 на сто души страдат от затлъстяване и една от причините е недостатъчната консумация на полезни мазнини. Комбинирани с диета и упражнения, доказателствата сочат, че подобни добавки значително забързват процеса на отслабване.

Има още много ползи от рибено масло. То намалява възпаленията в тялото. Те са естествен механизъм на имунната система, за да се пребори с определена инфекция.

За красива кожа консумирайте рибено масло

Хроничното възпаление, от друга страна, може да доведе до сериозни заболявания, като наднормено тегло, диабет, депресия и сърдечно-съдови заболявания. Доказани са и полезните свойства на мастните киселини в борбата с ревматоиден артрит.

Добавката намалява вероятността от омазняване на черния дроб, известно в медицинските среди като стеатоза. То е състоянието, което възниква преди цироза, или необратимо увреждане на черния ни дроб.

И още – омега-3 мастните киселини успешно предпазват или намаляват симптомите на някои очни заболявания, подобряват здравината на костите, забавят развитието на болести като Алцхаймер.

Успокояват хиперактивността при децата, предпазват от депресия, помагат при кожни заболявания, като дерматит и псориазис, заздравяват ноктите, правят косата и кожата по-красива. Една добавка, а толкова много ползи. Убедихме ли ви да опитате? Свойствата на рибеното масло са невероятни!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати