Скрепер за език - защо е важен за оралната хигиена?

Скрепер за език

Ако сте наблюдавали в продължение на няколко часа котка, то 100 на 100 сте забелязали какво старание влага тя в своето измиване. С помощта на езика си тя се грижи за цялостната си хигиена, като от време на време включва в дейността си и лапите си - когато не може да достигне някой участък от тялото с езика си.

Замисляли ли сте се защо е така? Защо кучетата например не полагат толкова грижи да се мият с езика си?

Много просто. Езикът на котката е снабден с миниатюрни реснички, които играят ролята на четка, а в котешката слюнка се съдържат специални частици, които имат изключително добра дезинфектираща способност и са по-ефективни от най-скъпите перилни препарати.

Какво може да се каже обаче за човешкия език? Защо и ние, подобно на кучетата, не го използваме, за да се мием, ближейки се? Най-малкото ще спестим от сметките си за вода и ще ограничим разходите за козметични продукти.

Човешкият език, както и вътрешната страна на бузите ни, са истински рай за всякакви бактерии и микроби. Това е причината не само да не можем да го използваме като средство за къпане, но да се налага да полагаме основни грижи за почистването на езика си.

Повечето хора ограничават миенето на езика си само с помощта на четката за зъби. Има и четки за зъби, които от обратната си страна имат специално покритие за почистване на езика. Но денталните специалисти препоръчват да използвате и специален скрепер за език.

Какво пък е това, бихте се запитали? Защо този скрепер е важен за оралната хигиена?

Използвайте скрепер за език с четка за зъби

Скреперът за език, който обикновено има V-образна форма, често е наричан и стъргало за език, защото има остъргваща функция. Той премахва всички нечистоти, микроби и бактерии, които са останали върху повърхността на езика, дори и след почистването му с обикновена четка за зъби. Ето защо той трябва да се използва наред с конец за зъби и другите ви средства за орална хигиена.

Освен за хигиената на устната лигавица, и по-специално на езика, той способства и за премахване на лошия дъх в устата. Не си мислете, че това е поредната глупост, с която зъболекарите или фармацевтите се опитват да ви вземат парите. Скреперът е наистина функционален уред и се грижи перфектно за дезинфекцията на езика ви. Той ще ви помогне да се радвате на свеж дъх и отлична орална хигиена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати