Упражнения за изправяне на стойката

Лошата стойка изисква незабавно изправяне
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp-56%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
90.00 лв.
40.00 лв.
Виж ››

Проблемът с неправилната стойка се получава заради твърде много време, прекарано зад бюро, пред компютъра, в шофиране или с телефон в ръце.

Хората се прегърбват несъзнателно и с течение на времето това става тяхна постоянна стойка. Разбира се, тя идва с характерни болки в гърба и схващане в кръста. Прегърбването може да причини още затруднено дишане и ниско либидо.

Ето защо, ако ежедневието е свързано с някоя от тези дейности или просто сте забелязали, че не ходите, стоите, седите изправени, хубаво е да вземете мерки, докато не е станало прекалено късно. Достатъчни са няколко упражнения за разтягане, които да превърнете в свой навик и да изпълнявате редовно. Ето как да изправите стойката си!

Упражнение 1:

Упражнения за подобряване на стойката

Застанете на колене и сгънете краката (трябва да седнете върху тях). Изправете гърба и позиционирайте ръцете си зад него. С всяка ръка хванете лакътя на другата, образувайки люлка. Вдишайте и издишайте няколко пъти, след което сменете ръцете и повторете.

Упражнение 2:

Застанете в същата позиция, като този път ръцете бъдат зад гърба, но изпънати. Хванете ги, преплитайки пръсти на нивото на кръста. Повдигнете ги леко, колкото можете. Вдишайте дълбоко и издишайте няколко пъти.

Упражнение 3:

Отново в тази позиция, изправете гърба. Нека лявата ръка бъде прилепена зад гърба с обърната навън длан, а дясната сгънете над главата, така че да хванете ръцете си. В случай че не успее да докоснете пръсти, не се отказвайте, с времето ще се разтегнете достатъчно, за да постигнете този резултат. Останете в тази поза около 30 секунди. Поставяйте редовно упражнението за изправяне на стойката.

Упражнение 4:

Позиция за изправяне на гърба и стойката

Легнете по корем, като опрете дланите на нивото на раменете, подпирайки се на тях. Леко повдигнете само горната част на тялото с избутване. След няколко вдишвания и издишвания отпуснете. Лесен, но ефективен начин за подобряване на стойката.

Упражнение 5:

Добре познатият мост с малко модификации. Легнете по гръб със сгънати в коленете крака. Повдигнете таза колкото се може повече. След това, оставайки в тази позиция, изпънете ръце под тялото си и преплетете пръсти. Задръжте тялото в това положение за няколко вдишвания и отпуснете бавно надолу.

Упражнение 6:

Застанете на колене, докато останала част на тялото е изправена. Поставете ръцете отзад на кръста. Леко избутайте таза напред и извийте горната част на тялото назад. Краката трябва да бъдат събрани. Задръжте за няколко секунди и бавно отпуснете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати